r
Nosalty Logó

Kakaós-szilvalekváros ragacsos süti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sütőtök89
Kakaós-szilvalekváros ragacsos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 2852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. Először összekeverjük a folyékony összetevőket: tojás, zsír, víz, lekvár.
  2. Hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, majd a sütőporos-fahéjas lisztet és a kakaót.
  3. Sütőpapírozott vagy kivajazott tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 793
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 49832
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Ajánló

Bármikor, bárkinek, bárhogyan. :) Szórhatunk bele gyümölcsöt (nálam meggyel az igazi), tehetünk rá csokimázat, félbevághatjuk, és megtölthetjük krémekkel, lekvárral, ízesíthetjük rummal. Mindig sikerül és mindig nagyon finom. Utazáshoz kiváló: nem morzsál, nem csöpög, nem szárad, kiválóan vágható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Egy nagyon kedves ismerősünktől származik a recept. Mikor elmesélte, már megállapítottuk, hogy ez szuper ötlet, és meg is csináltuk hamarosan. Azóta az egyik jolly joker a szakácskönyvben, mert nagyon gyors, hihetetlenül egyszerű, és végtelen sokáig variálható. Nagyon sokáig eláll, és az a varázsa, hogy a belesült lekvár miatt sosem szárad meg, hanem végig olyan szottyos, ragacsos és puha marad, mint frissen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...