r
Nosalty Logó

Kakaós piskótatekercs gesztenyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kif Lee
Kakaós piskótatekercs gesztenyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1832.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.1 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 3124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
  2. A sárgákat simára keverjük a cukorral és a vízzel, ezután fokozatosan hozzáöntjük a liszttel vegyített kakaóport és a fehérje harmadát. (Én konyhai robotgépet használok.) A maradék fehérjehabot fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 10-12 percig sütjük.
  4. Nedves konyharuhára fektetjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük. (A konyharuhát nem kell beletekerni a piskótába, nem úgy, mint én nagyokos,amikor nagyon régen legelőször készítettem, hihi.)
  5. Amíg hűl, a gesztenyemasszát a porcukorral, a meggylével és a felvert tejszínhab felével habosan simára keverjük.
  6. Kitekergetjük a piskótát, egyenletesen megkenjük a masszával, és két sorban belenyomkodunk meggyszemeket.
  7. Visszatekerjük, porcukorral szórjuk, szeleteljük, és nyami.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5991
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós piskótatekercs gesztenyével
Kif Lee 42 recept

A megszokott piskótatekercs alapomat variáltam át úgy, hogy benevezhessem a versenyre ezt a szépséget.:)) Egy szép nagy rúd kerekedik ki belőle. Vagyis tekeredik.:) Amikor kakaómentesen készítem, a lisztből 20 grammal többet használok. A tölteléket pedig végtelenféleképpen variálhatjuk.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...