r
Nosalty Logó

Kakaós-marcipános márványkorongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Samy
Kakaós-marcipános márványkorongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

2 tepsire való

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

2 tepsire való

Összesen 3225 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

2 tepsire való

Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.5 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1344 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 3225 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 475 kcal

Hozzávalók

2 tepsire való

Elkészítés

2 tepsire való

  1. A marcipánt és a vajat konyhai robotgép segítségével keverjük krémesre.
  2. A kakaó kivételével adjuk hozzá a többi alapanyagot, a lisztet részletekben.
  3. Keverjük sima tésztává. Osszuk ketté, az egyikhez adjuk hozzá a kakaóport, majd a két tésztát gyúrjuk össze úgy, hogy márványos erezetet adjon.
  4. Osszuk 3 részre a tésztát, sodorjunk belőle 3 cm átmérőjű rudakat. Egyesével csavarjuk folpack-ba, majd 30-45 percre rakjuk őket a mélyhűtőbe. (Így könnyen és szépen szelhető lesz.)
  5. Melegítsük elő a sütőt, a rudakból vágjunk fél centis szeleteket, majd helyezzük sütőpapírral bélelt gáztepsibe, és süssük készre őket.
  6. Ha kissé kihűltek a korongok, rakjuk őket szorosan egymás mellé. Melegítsük fel a csokit, vágjunk kis átmérőjű lyukat a zacsin, és oda-vissza cikázva folyassuk rá a kekszekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9707
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 25.

Ajánló

Fehér csokival is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rám tört a keksz készítési láz :). A Karácsonyi sütemények gyerekeknek című könyvben találtam a receptet.

Hozzávalók

2 tepsire való

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...