Kakaós-fahéjas csiga Ancsa konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
88g tej49 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
6g élesztő7 kcal
Szórat kakaós-fahéjas
Összesen
1481
kcal
- 6% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
600g finomliszt2184 kcal
-
350g tej196 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
25g élesztő26 kcal
Szórat kakaós-fahéjas
Összesen
5927
kcal
- 6% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
33.3g finomliszt121 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
5.5g vaj40 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
Szórat kakaós-fahéjas
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
25.5g cukor99 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
5.5g vaj40 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
Összesen
329
kcal
- 6% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.3 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
1481
kcal
- 6% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.5 g
Zsír
-
Összesen 187.6 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4223.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1120 mg
-
Nátrium 1914 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 981.1 g
-
Cukor 506 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 195.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1523 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 1497 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
5927
kcal
- 6% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt 1 dl tejben és egy mk cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. A közepébe felütjük a tojást, szintén betakarjuk egy kis liszttel.
- Megolvasztjuk a vajat, ráöntjük, majd legvégül az élesztőt és a szobahőmérsékletű 1 bögre tejet is ráöntjük.
- Mindezt jól összedolgozzuk. Ha kicsit lágynak találjuk, adhatunk hozzá lisztet, ha keménynek, porlik, akkor tejet. Könnyű, de nem ragadós tésztát kell kapnunk!
- Meglisztezzük a tál alját és a tészta tetejét is, és félretesszük langyos helyre letakarva. Min. 1 órát kelesztjük.
- Ha megkelt, 2 részre osztjuk. Kicsit átdolgozzuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Én téglalap alakúra igyekszem nyújtani, hogy minél több csiga kijöjjön belőle. Nem kell vastagra hagyni, mert még süléskor kelni fog.
Szórat kakaós-fahéjas
- A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal.
- Összekeverjük a kb. 2 dl cukrot a fahéjjal, és ezzel megszórjuk a tésztát úgy, hogy mindenhová jusson. Majd szorosan feltekerjük. (A szórat mennyiségét nehéz meghatározni, mert mindenkinek a saját ízlésére van bízva, milyen édesen/fahéjasan szereti. De túl sokat nem érdemes belerakni, mert sütés közben kifolyhat.)
- Feltekerés után 1-1,5 cm darabokra vágjuk, és lapjára fordítva a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. Fognak kelni, így ne rakjuk túl szorosan a csigákat! Tojással vagy olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Többször benézhetünk rá, mert finomabb, ha nem sül túl. Vagyis enyhén barnás árnyalatot kapunk.
- Míg sül, addig elkészíthetjük a másik adagot is. Az összevágás után csak akkor fordítsuk meg, ha már a tepsibe kerülnek, mert könnyen kiszóródhat belőle a cukor. Egyebekben minden ugyanúgy történik, csak itt kakaóval keverjük el a cukrot.
- Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1195
- Feltöltés dátuma: 2015. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A csigák tésztáját túrós batyu receptként találtam! Nagyon bevált, mert még másnap is puha. Gondoltam egyet, és kipróbáltam csigaként, mert nagyon szereti a család. És tökéletesen bevált, azóta nem is sütöm másképp! (A batyureceptet is megosztom majd, mihelyst elkészül, és fotózhatom! :) ) Addig is nagyon ajánlom így is kipróbálásra!