r
Nosalty Logó

Kakaós-fahéjas csiga Ancsa konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kakaós-fahéjas csiga Ancsa konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Szórat kakaós-fahéjas

1481
Kalória
23.1g
Fehérje
245.3g
Szénhidrátok
46.9g
Zsír
49g
Víz
197.5g
Koleszterin
6.8g
Rost
126.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szórat kakaós-fahéjas

Összesen 1481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szórat kakaós-fahéjas

Összesen 5927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szórat kakaós-fahéjas

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    1914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981.1 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 5927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1 dl tejben és egy mk cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. A közepébe felütjük a tojást, szintén betakarjuk egy kis liszttel.
  3. Megolvasztjuk a vajat, ráöntjük, majd legvégül az élesztőt és a szobahőmérsékletű 1 bögre tejet is ráöntjük.
  4. Mindezt jól összedolgozzuk. Ha kicsit lágynak találjuk, adhatunk hozzá lisztet, ha keménynek, porlik, akkor tejet. Könnyű, de nem ragadós tésztát kell kapnunk!
  5. Meglisztezzük a tál alját és a tészta tetejét is, és félretesszük langyos helyre letakarva. Min. 1 órát kelesztjük.
  6. Ha megkelt, 2 részre osztjuk. Kicsit átdolgozzuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Én téglalap alakúra igyekszem nyújtani, hogy minél több csiga kijöjjön belőle. Nem kell vastagra hagyni, mert még süléskor kelni fog.

Szórat kakaós-fahéjas

  1. A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal.
  2. Összekeverjük a kb. 2 dl cukrot a fahéjjal, és ezzel megszórjuk a tésztát úgy, hogy mindenhová jusson. Majd szorosan feltekerjük. (A szórat mennyiségét nehéz meghatározni, mert mindenkinek a saját ízlésére van bízva, milyen édesen/fahéjasan szereti. De túl sokat nem érdemes belerakni, mert sütés közben kifolyhat.)
  3. Feltekerés után 1-1,5 cm darabokra vágjuk, és lapjára fordítva a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. Fognak kelni, így ne rakjuk túl szorosan a csigákat! Tojással vagy olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Többször benézhetünk rá, mert finomabb, ha nem sül túl. Vagyis enyhén barnás árnyalatot kapunk.
  5. Míg sül, addig elkészíthetjük a másik adagot is. Az összevágás után csak akkor fordítsuk meg, ha már a tepsibe kerülnek, mert könnyen kiszóródhat belőle a cukor. Egyebekben minden ugyanúgy történik, csak itt kakaóval keverjük el a cukrot.
  6. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A csigák tésztáját túrós batyu receptként találtam! Nagyon bevált, mert még másnap is puha. Gondoltam egyet, és kipróbáltam csigaként, mert nagyon szereti a család. És tökéletesen bevált, azóta nem is sütöm másképp! (A batyureceptet is megosztom majd, mihelyst elkészül, és fotózhatom! :) ) Addig is nagyon ajánlom így is kipróbálásra!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!