r
Nosalty Logó

Kakaós csiga ahogy nnici készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kakaós csiga ahogy nnici készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2531.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 4512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt futtassuk fel kevés langyos vízben vagy tejben.
  2. Míg az élesztő dolgozik, addig egy tálba tegyük bele a lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és keverjük össze.
  3. Miután az élesztő kellőképpen feljött, öntsük a lisztes keverékhez, majd tegyünk hozzá a vajat. Adjunk hozzá vizet is apránként, míg a tészta eléri a megfelelő halmazállapotot. Ne legyen túl puha, de ne is legyen kemény. Valahol a kettő között. :)
  4. Miután összegyúrtuk a tésztát, tegyük egy melegebb helyre, és hagyjuk kb. fél órát pihenni.
  5. A pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra, kb. 0,7 cm vastagra. Ezután szórjuk meg ízlés szerint kakaóval, cukorral, vaníliás cukorral.
  6. Tekerjük fel, aztán vágjuk fel 2-3 cm-es szeletekre, és rakjuk őket lisztezett tepsire.
  7. Először kb. 10 percig csak alacsony hőmérsékleten (50 fok) tegyük be a sütőbe, és utána pedig 200 fokon süssük tovább kb. 20-25 percig légkeveréses fokozaton. Mikor már érzed az illatát, az azt jelenti, hogy nemsokára kész! :)
  8. Még forrón meg lehet szórni egy kis vaníliás cukorral is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12691
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Ajánló

Ugyanezt a tésztát el lehet készíteni bármilyen más töltelékkel, például lekvárral, túróval, stb. De pizzás csigaként is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer nagyon megkívántam a kakaós csigát, de nem volt otthon túl sok hozzávaló. De a hasam miatt mégis rászántam magam a sütésre. Először nem tudtam mire számítsak, de ahhoz képest, hogy mi van benne, nem lett rossz, és a családomnak is ízlett. :) Egyébként ebből az adagból kb. 25 csiga jön ki.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...