r
Nosalty Logó

Kakaós csiga ahogy barathzizi készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kakaós csiga ahogy barathzizi készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

759
Kalória
17.6g
Fehérje
104.8g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
38.3g
Víz
67.5g
Koleszterin
5.3g
Rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    236.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3653.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    838.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 6061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 dlcukros, nem túl melegtejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót,a folyósra felolvasztott margarint, 3 egész tojást, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet.
  3. Dagasztani kezdjük, annyi tejet öntünk hozzá, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, nyújtódeszkán átdolgozzuk, és 4-6 cipóra osztjuk.
  5. Minden cipót egyessével 3-4 mm-es téglalap alakúra nyújtunk, ízlés szerint megszórjuk kakaóval (én teljesen be szóktam teríteni vele a tésztát), majd feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  6. Tepsibe rakva addig sütjük, míg az aljának szép színe nem lesz (a teteje nem pirul meg).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha kihűltek a csigák, zacskóba rakva másnap is finom puhák lesznek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Mandulás bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!