r
Nosalty Logó

Kajszibarackos linzertorta 2. - diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kajszibarackos linzertorta 2. - diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4285 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 3840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,majd fél órára becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük. Ez azért szükséges, mert így könnyebben lehet majd formáznunk a linzert.
  2. Ezalatt az idő alatt a sárgabarackokat kimagozzuk, és felkockázzuk. Majd összekeverjük a porcukorral és a fahéjjal.
  3. Egy kerek linzerformát kivajazunk. A tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét a formába nyomkodjuk, hogy kitöltse azt.
  4. Rövid időre előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Ezután megszórjuk a darált dióval, meg egy kis zsemlemorzsával. Így nem ázik el a tészta.
  6. Utána rátesszük a baracktölteléket, és végül a másik fele tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük. De ha valakinek több ideje van, be is lehet rácsozni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4044
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Ajánló

Dió helyett használhatunk mandulaforgácsot is, amivel a tetejét is megszórhatjuk! De ezt a sütit bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számtalan módon variálható sütemény, fantázia kérdése! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...