Kajszibarackos linzertorta 2. - diós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
75g sárgabarack33 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
961
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
300g sárgabarack134 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
3840
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
27.8g finomliszt101 kcal
-
18.6g margarin133 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
27.8g sárgabarack12 kcal
-
0.6g porcukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9.3g dió61 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
356
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 89.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1071 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
961
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 235.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1672.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 857 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.5 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 356.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1984 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 4285 micro
-
β-crypt 297 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
3840
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
30 dkg sárgabarack
-
1 ek porcukor
-
1 késhegynyi fahéj
-
10 dkg dió
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,majd fél órára becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük. Ez azért szükséges, mert így könnyebben lehet majd formáznunk a linzert.
- Ezalatt az idő alatt a sárgabarackokat kimagozzuk, és felkockázzuk. Majd összekeverjük a porcukorral és a fahéjjal.
- Egy kerek linzerformát kivajazunk. A tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét a formába nyomkodjuk, hogy kitöltse azt.
- Rövid időre előmelegített sütőbe tesszük.
- Ezután megszórjuk a darált dióval, meg egy kis zsemlemorzsával. Így nem ázik el a tészta.
- Utána rátesszük a baracktölteléket, és végül a másik fele tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük. De ha valakinek több ideje van, be is lehet rácsozni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4044
- Feltöltés dátuma: 2011. július 20.
Ajánló
Dió helyett használhatunk mandulaforgácsot is, amivel a tetejét is megszórhatjuk! De ezt a sütit bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Számtalan módon variálható sütemény, fantázia kérdése! :)