r
Nosalty Logó

Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6813.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3491 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2223.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1396 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamell bőrét beirdaljuk úgy, hogy csak a hájréteget vágjuk át. Egy fedeles serpenyőben kis olajon a kacsamell mindkét oldalát átpirítjuk. Célszerű a bőrös részt szép aranybarnára pirítani. Ügyeljünk a forgatásnál a felforrósodott zsiradékra, mert nagyon serceg és kifröccsen.
  2. A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra, egy rácsos tepsire tesszük a kacsamelleket, és még további 15-20 percig letakarva sütjük.
  3. A shiitake gombát pici olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanál fehérbort adunk hozzá, és elkezdjük párolni. Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, kicsit kevergetjük, majd félrerakjuk. Ennél az elkészítési módnál nem túl szaftos a gomba, ha szaftosabbat szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel behabarjuk. A shiitake gomba csiperkegombával vagy laskagombával is helyettesíthető.
  4. A céklát megfőzzük vagy alufóliába tekerve megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Felkockázzuk, és ráfacsarunk ízlés szerint 1-2 citromot, végül apróra vágott friss kaporral (vagy mirelittel) ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1566
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával
Gombagasztro 357 recept

Megéri belefogni, mert nagy siker várható! Lehet nyugodtan a karácsonyi menü része, mivel színvonalas és elegáns vacsorát fogunk az asztalra tenni. Még több gombareceptötlet itt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...