Kacsamell brokkolival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
581
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
3480
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1095.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 290.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1428 micro
Összesen
581
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 310 g
Zsír
-
Összesen 220.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6573 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 3671 mg
-
Nátrium 1649 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1743.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 641 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 739 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 786 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 2211 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8569 micro
Összesen
3480
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A virágjaira szétszedett brokkolit forrásban lévősós vízben kb. 1 percig blansírozzuk. Leszűrjük, és félretesszük.
- A kacsamellet megsózzuk, borsozzuk. Bőrös felét beirdaljuk.
- Egy serpenyőt közepesen forróra hevítünk, és bőrével lefelé beletesszük a melleket. (Olaj nem kell alá, mert a kacsából kisül a zsír). Aranyszínűre pirítjuk. Megfordítjuk, és 1-2 percig ezt az oldalát is sütjük.
- A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és előmelegített, forró sütőben megsütjük (10-15 perc).
- A zsírt kiöntjük a serpenyőből, beleöntjük a Worcestershire-szószt és 3 ek olívaolajat. Tűz fölött jól összekeverjük, majd a tűzről lehúzzuk.
- Egy másik serpenyőben a maradék olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és akimagozott, felkarikázottpaprikát. Hozzáadjuk a brokkolit, és pár perc alatt közepesen puhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
- A kacsamellet felszeleteljük, a Worcestershire-szószos olívával meglocsoljuk, és a brokkolival tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12502
- Feltöltés dátuma: 2010. január 04.
Ajánló
Balzsamecetes jégsalátát készítettem mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Giorgio Locatelli receptje. Ő még tönkölybúzát is főzött hozzá, én sajnos nem kaptam, de bevallom, nekem nem is nagyon hiányzott.