r
Nosalty Logó

Kacsamell brokkolival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsamell brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    310 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6573 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3671 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1743.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    641 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    786 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2211 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8569 micro
Összesen 3480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virágjaira szétszedett brokkolit forrásban lévősós vízben kb. 1 percig blansírozzuk. Leszűrjük, és félretesszük.
  2. A kacsamellet megsózzuk, borsozzuk. Bőrös felét beirdaljuk.
  3. Egy serpenyőt közepesen forróra hevítünk, és bőrével lefelé beletesszük a melleket. (Olaj nem kell alá, mert a kacsából kisül a zsír). Aranyszínűre pirítjuk. Megfordítjuk, és 1-2 percig ezt az oldalát is sütjük.
  4. A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és előmelegített, forró sütőben megsütjük (10-15 perc).
  5. A zsírt kiöntjük a serpenyőből, beleöntjük a Worcestershire-szószt és 3 ek olívaolajat. Tűz fölött jól összekeverjük, majd a tűzről lehúzzuk.
  6. Egy másik serpenyőben a maradék olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és akimagozott, felkarikázottpaprikát. Hozzáadjuk a brokkolit, és pár perc alatt közepesen puhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  7. A kacsamellet felszeleteljük, a Worcestershire-szószos olívával meglocsoljuk, és a brokkolival tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12525
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 04.

Ajánló

Balzsamecetes jégsalátát készítettem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Giorgio Locatelli receptje. Ő még tönkölybúzát is főzött hozzá, én sajnos nem kaptam, de bevallom, nekem nem is nagyon hiányzott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...