r
Nosalty Logó

Jojó fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Jojó fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    325.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1279.9 g
  • Cukor
    624 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 8766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítés: Tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit és az olvasztott zsírt. Összekeverjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Formázás, sütés: Másnap a liszttel, sóval összegyúrjuk, majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és világosra sütjük.
  3. Krém készítés: A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a tojásokat, vaníliarúd kikapart belsejét a héjával együtt, és a maradék tejet. Felfőzzük, és forralva besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a már előre kikevert porcukros margarint.
  4. Töltés, díszítés: 2-2 korongot 1-1 púpozott evőkanálnyi krémmel összeragasztunk. (Ne sajnáljuk belőle a krémet, mert ettől lesz finom, puha, omlós.) Majd, vízgőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére.
  5. Igazán finom másnap lesz, amikor a tészta megpuhult a krémtől.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 498
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 146
  • Össznézettség: 77171
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fakanál recepttár régi számában akadtam rá Vámosi Gyuláné Jojó fánk receptjére. Kicsit macerásnak tűnt, de belevágtam, kíváncsi voltam a végeredményre. Nem csalódtam benne.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...