Jojó fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Il-di.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
4g tej2 kcal
-
6g disznózsír56 kcal
-
2g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
18g tojás23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
67g tej37 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
17g margarin120 kcal
A díszítéshez
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
731
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
750g finomliszt2730 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
50g tej28 kcal
-
75g disznózsír677 kcal
-
20g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
800g tej448 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g margarin1434 kcal
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
8766
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
24.9g finomliszt91 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1.7g tej1 kcal
-
2.5g disznózsír22 kcal
-
0.7g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
7.3g tojás9 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
26.6g tej15 kcal
-
6.6g porcukor26 kcal
-
6.6g margarin48 kcal
A díszítéshez
-
3.3g étcsokoládé18 kcal
Összesen
292
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
731
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160 g
Zsír
-
Összesen 325.2 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4921.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 395 mg
-
Kálcium 1352 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1794 mg
-
Nátrium 956 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1279.9 g
-
Cukor 624 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 392.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 354 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 1145 mg
-
Retinol - A vitamin: 2078 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1246 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1886 micro
Összesen
8766
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
75 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
30 dkg cukor
-
5 ek tej
-
5 ek disznózsír
-
20 g szalalkáli
-
1 csipet só
A krémhez
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Tészta készítés: Tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit és az olvasztott zsírt. Összekeverjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- Formázás, sütés: Másnap a liszttel, sóval összegyúrjuk, majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és világosra sütjük.
- Krém készítés: A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a tojásokat, vaníliarúd kikapart belsejét a héjával együtt, és a maradék tejet. Felfőzzük, és forralva besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a már előre kikevert porcukros margarint.
- Töltés, díszítés: 2-2 korongot 1-1 púpozott evőkanálnyi krémmel összeragasztunk. (Ne sajnáljuk belőle a krémet, mert ettől lesz finom, puha, omlós.) Majd, vízgőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére.
- Igazán finom másnap lesz, amikor a tészta megpuhult a krémtől.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 498
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 76863
- Feltöltés dátuma: 2012. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Il-di.
33 recept
Fakanál recepttár régi számában akadtam rá Vámosi Gyuláné Jojó fánk receptjére. Kicsit macerásnak tűnt, de belevágtam, kíváncsi voltam a végeredményre. Nem csalódtam benne.