r
Nosalty Logó

Japán steak szósz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Japán steak szósz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 51 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Reszeljük meg a fokhagymát és a retket. Keverjük hozzá az ecetet és a szójaszószt. Tegyük be a hűtőbe,amíg a húselkészül.
  2. Melegítsük fel a serpenyőnket, és gyújtsuk be a lert is.
  3. Amíg a serpenyő és a sütő bemelegszik, sózzuk meg, és olajozzuk be a hússzeleteket. A húst nem érdemes kiklopfolni,hagyjuk őket 1-2 cm vastagságúnak.
  4. Ezt követően fektessük a szeleteket a serpenyőben, és lassú tűzön süssük őket kb. 3 percig.
  5. Zárjuk el alatta a tűzet,és serpenyőstől tegyük be a húsunkat a sütőbe, mindkét oldalát 5-5 percig süssük, de ezt csak ha angolosan szeretnénk fogyasztani.
  6. Szeleteljük csíkokra, és fogyasszuk a szósszal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1828
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Egy hosszú munkanap után felüdülés ez az egyszerűen elkészíthető, remek vacsora. Vörösbor mindenképp, rizs vagy pirítós dukál hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vágytam valamilyen különleges vacsorára, de ami könnyen és gyorsan elkészíthető a farkaséhes gyomornak. Egy vérbeli japán blogger receptje alapján készült annyi változtatással, hogy daikon retek helyett hagyományos hónapos retket használtam fel, és a marhahúst a sertéshús váltotta fel az én receptemben.:) 

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...