Japán steak szósz
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
A szószhoz
-
370g jégcsapretek34 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
3g rizsecet0 kcal
Összesen
256
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
A szószhoz
-
740g jégcsapretek67 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
5g rizsecet1 kcal
Összesen
511
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
A szószhoz
-
72.3g jégcsapretek7 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
0.5g rizsecet0 kcal
Összesen
51
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1067.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 328.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
256
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2134.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 657 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
511
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- Reszeljük meg a fokhagymát és a retket. Keverjük hozzá az ecetet és a szójaszószt. Tegyük be a hűtőbe,amíg a húselkészül.
- Melegítsük fel a serpenyőnket, és gyújtsuk be a lert is.
- Amíg a serpenyő és a sütő bemelegszik, sózzuk meg, és olajozzuk be a hússzeleteket. A húst nem érdemes kiklopfolni,hagyjuk őket 1-2 cm vastagságúnak.
- Ezt követően fektessük a szeleteket a serpenyőben, és lassú tűzön süssük őket kb. 3 percig.
- Zárjuk el alatta a tűzet,és serpenyőstől tegyük be a húsunkat a sütőbe, mindkét oldalát 5-5 percig süssük, de ezt csak ha angolosan szeretnénk fogyasztani.
- Szeleteljük csíkokra, és fogyasszuk a szósszal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1837
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Ajánló
Egy hosszú munkanap után felüdülés ez az egyszerűen elkészíthető, remek vacsora. Vörösbor mindenképp, rizs vagy pirítós dukál hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vágytam valamilyen különleges vacsorára, de ami könnyen és gyorsan elkészíthető a farkaséhes gyomornak. Egy vérbeli japán blogger receptje alapján készült annyi változtatással, hogy daikon retek helyett hagyományos hónapos retket használtam fel, és a marhahúst a sertéshús váltotta fel az én receptemben.:)