Íróban pácolt sült csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g író100 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
411
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g író200 kcal
-
0g chili0 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
819
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
45.1g csirkecomb50 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
7.7g citrom1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
45.1g író18 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.4g juharszirup4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
74
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1333.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 337.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
411
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2666.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 867 mg
-
Nátrium 962 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 675.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
819
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
1 szál kakukkfű
-
1 szál oregánó
-
0.5 db citrom
-
2 gerezd fokhagyma
-
500 ml író
-
1 tk chili
-
1 ek juharszirup
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. A fűszereket megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd a leveleket az ágakról letépkedjük, és apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, majd a citromot kicsavarjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymaprésen átnyomjuk.
- Az írót elkeverjük a citromlével, citromhéjjal, chili porral és a juharsziruppal. Hozzákeverjük a fokhagymát, és az apróra vágott fűszereket. Sóval ízesítjük.
- A húst egy jól záródó fedeles edénybe tesszük, ráöntjük az írós pácot, lefedve a hűtőben kb. 24 órát hagyjuk pácolódni. Közben keverjük meg.
- A húst kivesszük a pácléből, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük. Közben kenegessük a páclével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4627
- Feltöltés dátuma: 2013. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Az így pácolt csirkének a húsa finom és omlós.