r
Nosalty Logó

Igazi nápolyi pizza otthon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szarvady Jázon
Igazi nápolyi pizza otthon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

szósz

647
Kalória
21.1g
Fehérje
125.4g
Szénhidrátok
5.8g
Zsír
241.6g
Víz
-
Koleszterin
6.3g
Rost
3.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

szósz

Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

szósz

Összesen 1939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

szósz

Összesen 161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2340 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3203 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7019.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    5873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    724.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9608 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 1939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    799 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.
  2. Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet hidegen, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tésztát, amíg el nem válik a tál falától.
  3. Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk.
  4. Tegyük vissza a tésztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.
  5. Kelés után vegyük elő a tésztát, és osszuk 3-4 részre. Formáljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató és hüvely ujjunkból és tömködjük át a tésztát rajta).
  6. Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen, és kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.
  7. A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtőből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki, és nyújtsuk kerekre a őket.

szósz

  1. A nápolyiak nem szórakoznak sokat a szósszal. Vegyünk egy hámozott paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk majd ízlés szerint tegyünk bele bazsalikomot, olívaolajat, fokhagymát. Kéziturmixszal turmixoljuk össze, és kész is a tökéletes pizzaszósz!
  2. Sütéshez melegítsük elő a sütőt maximum hőfokon pizzakövünkkel vagy pizzavasunkkal 30-40 percig. Hirtelen mozdulattal csúsztassuk a kész pizzát lisztezett pizzalapátról vagy kartonlapról a kőre/vasra. Kövön 7-10 perc a sütési idő, vason 4-5 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 285 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az otthoni pizzakészítéssel sok hobbiszakácsnak meggyűlik a baja. Nekem is ez volt eddig a legnagyobb kihívás a konyhában. Nem is csoda! Nápolyban a pizzát 500 °C-on sütik, otthon viszont 250-280°C-on kiszárad, és nem lesz szép magas és buborékos belül. A megoldás egyik része, hogy a pizzatésztát sokkal tovább kell hagyni kelni kevesebb élesztővel, mint azt megszoktuk. Ezáltal a tésztában a glutén relaxálódik, és sokkal buborékosabb lesz a tésztánk. A másik nagy titok, hogy azt a 250°C-ot, amivel gazdálkodunk, mennyire gyorsan és hatékonyan tudjuk a pizzához közvetiteni. Erre a célra találták ki a sütőköveket, de még ennél is jobb, ha vas/acél sütőlapon sütjük a pizzát. A vas hővezető képessége ugyanis sokszorosa a kőének.  Ha tehát egy kis időt és még kevesebb pénzt fektetünk a pizzakészítésbe, magyar pizzázókat sarokba parancsoló pizzát készíthetünk otthon is! Íme a recept:

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!