r
Nosalty Logó

Hűtőben kelt kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Hűtőben kelt kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 4780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és 7 dkg cukorral. Beleütjük a tojássárgáját, összegyúrjuk langyos tejjel, majd végül beledolgozunk 7 dkg olvasztott vajat.
  2. Hagyjuk pihenni, közben kikeverjük a maradék vajat a maradék cukorralés a kakaóval.
  3. Téglalappá nyútjuk a tésztát, megkenjük a vajas kakaóval, feltekerjük. 16 felé vágjuk, majd a csigákat tepsibe tesszük egymás mellé.
  4. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
  5. Másnap reggel, sütés előtt 3/4 órával meleg helyre tesszük, ezalatt a csigák szépen megkelnek.
  6. 15 perc alatt forró sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 21279
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Ajánló

Töltelékvariációk a kakaó helyett: 2 lapos ek fahéj vagy 10 dkg kókusz vagy 10 dkg darált dió, mandula, vagy 10 dkg reszelt marcipán is használható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szombat vagy vasárnap reggel bárki levehető a lábáról ezzel, +1 pohár hideg tejjel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...