r
Nosalty Logó

Húsvéti virág kalácskák Torma konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Húsvéti virág kalácskák Torma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2998 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2872 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1785 micro
Összesen 2998 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel.
  2. A lisztet elkeverjük a megmaradt cukorral és sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliás cukrotés a többi tejet.
  3. Sima, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk (kézzel vagy géppel), majd 1 órát pihentetjük.
  4. Mikor a duplájára kelt, lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a szív alakú tésztaszúróval kiszaggatjuk.
  5. A tűzálló kerámia tálkákat jól kivajazzuk, és a szívecskéket körberakjuk (nekem 4 kellett) úgy, hogya szív teteje (ez lesz a virágszirom)ráfeküdjöna tálka szélére. Ujjnyira a tálka széle felett legyen; a 1,5 cm-es vastagság megtartja a tésztát, csak sütés közben "konyul" le egy kicsit, de az pont kell is a formához. :)
  6. A közepébe ütjük a nyers tojásokat, ésízesítjük tetszés szerint(tehetünk bele sonkát, sajtot, zöldfűszert is).
  7. Felvert tojással lekenjük, majd asütő alsó felében (!), előmelegített, 180 fokon sütjük kb. 20 percig.Figyeljük, mert a cukor miatt a teteje hamar barnul, a tojásnak pedig át kell sülnie! (Ha túl hamar barnul, takarjuk le fóliával).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3758
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Ajánló

A sütés óta persze még több ötletem született: a nyers tojás helyett tehetünk tojáskrémet a kalács közepébe, vagy mindegyik közepébe ültethetünk egy főtt, festett tojást....vagy csak lefektethetjük sütőlapra a virágokat...Lehet tovább "ötletelni"! A sütő-tálka és kiszúró forma nagyságától függően 4-6 virágos tojást süthetünk ebből a tészta adagból. A maradék "tészta-csipkét" gyengéden összetoltam, tojással lekentem és megsütöttem. Igen mutatós kis mini-kalács lett 2 személynek reggelire!  A kalács gyengén cukros; lehet csökkenteni a cukor adagot vagy sósan sütni; akkor 1 tk sót tegyünk a tésztába. Kellemes Húsvéti Ünnepeket az Olvasóknak! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét, tavasz, virágok, tojás, kalács.... Ez lett az újabb konyhai "kitalációm". A népszerű Foszlós vaníliás kalács receptemet használtam. A tésztával könnyű dolgozni, és a virágok úgy "kinyíltak" sütéskor, hogy teljesen betakarták a tojásokat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...