r
Nosalty Logó

Húsvéti pogácsa és kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsvéti pogácsa és kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4729 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.9 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5295.6 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 4729 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a száraz élesztőt a cukorral és a sóval, és gyakori kevergetés mellett felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a vajat, a túrót összegyúrjuk, és beleöntjük a közben elkészült tejes masszát. Ha egyneművé összeállt, meleg helyre tesszük egy fél órára kelni. Én a konyhába besütő napra tettem :-).
  3. Beprogramozzuk a sütőt.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és a szokásos módon pogácsákat szaggatunk belőle. A leeső tésztadarabokat újra összegyúrjuk, 3 felé vesszük, és kígyoókat sodrunk belőlük. Egyik végüknél összenyomkodjuk őket, és fonatot készítünk. A kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük a pogácsákat és a kalácsot.
  5. A tetejüket megkenjük tejszínnel, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 3Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3482
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 31.

Ajánló

Remekül megy a sült/főtt sonka mellé, és igen dekoratív dísze a húsvéti asztalnak! Ha kicsit megszikkad, félbevágva és kék sajttal megtöltve is remek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsvéti szabad pénteken remek idő volt, ideje volt neki látni a ház körüli sövények megzabolázásának. A kerti munka közben én berohantam a konyhába, összedobtam a pogácsa tésztáját, s uzsgyi vissza a sövény mellé. Mikor már kiszaggattam 2 adag pogácsát, kezdett elegem lenni a ki-be rohangászásból, és az utolsó adagot kalácsként sütöttem meg.  Ezt a receptet Amerikában/Kanadában élőknek is ajánlom, mert minden hozzávaló elérhető a boltokban! Remélem, sikerül jó hangulatot csempészni a konyhába a hazai ízekkel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...