r
Nosalty Logó

Húsvéti kalács pussycattól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Húsvéti kalács pussycattól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 978 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 285 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 978 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4663.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    2917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel és pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a mikróban meglangyosítjuk, beletesszük a sót, a többi cukrot, a tojássárgákat és a felfutott élesztőt.
  3. Elkezdjük dagasztani (én a robotgéppel), és ha már egy kicsit összeállt, akkor a felolvasztott margarint is lassúadagolásban hozzáadjuk. 10 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
  4. Folpackkal és ruhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Óvatosan kiszedjük a tálból, hogy ne nagyon törjük, deszkára tesszük. Hosszúkásra formázzuk, és három részre vágjuk hosszában. Befonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire vagy pizzatepsire tesszük körbe hajtva, a végét kisséalágyűrve.
  6. Meleg helyen még kelesztjük 30 percet. Tojással megkenjük.
  7. A sütőt bemelegítjük, és betesszük a kalácsot. 180fokon megsütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral(kb. 35-40 perc).
  8. Rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12277
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Csak a húsvéti ünnep tiszteletére gondoltam, én is készítek egy stílusos kalácsot.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...