r
Nosalty Logó

Húsvéti kalács Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Húsvéti kalács Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 852 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 5115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 852 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 5115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, ebből 2 dl-ben egy kk cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk. A vajat megolvasztjuk.
  3. A felfutott élesztőt, a két tojássárgáját, a sót és cukrot a mélyedésbe tesszük, majd óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, közben a vajat is a maradék langyos tejet is beleadagoljuk. Hólyagosra, nagyon alaposan megdagasztjuk. (Legalább 20 percen keresztül.) Akkor jó, ha teljesen elválik az edény falától. Szép, ruganyos tésztát kell kapjunk.
  4. A tál alját és a tészta tetejét enyhén lisztezzük, letakarjuk tiszta konyharuhával, és langyos helyen megkelesztjük. (Egy jó óra hosszat.)
  5. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és újfent jól átgyúrjuk. Cipót formázunk belőle, közepébe éles késsel keresztet vágunk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és megkenjük a tejes tojássárgájával.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és a sütőnkhöz igazodva készre sütjük. Én 200 fokon 1 órát sütöttem, de a recept szerint 180 fokon 35 percig kell sütni. Ha a teteje nagyon pirul, fedjük le fóliával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1045
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Ajánló

Én idén ebből a tésztamennyiségből 2 közepes méretű bucit készítettem, de egyben is meg lehet sütni, ekkor egy jó nagy, kerek, picit laposabb kalácsunk lesz, olyan, mint egy szép "parasztkenyér".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti kalács Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Tradicionális húsvéti kalács, főtt sonka-tojás mellé. Ezért én sóból többet használok, mint az édes kalácshoz. Lehet egy kis mazsolával dúsítani, a férjem nem szereti, ezért az én kalácsomban nincs.

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...