r
Nosalty Logó

Húsos-zöldséges tekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Húsos-zöldséges tekercs
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

1397
Kalória
47.2g
Fehérje
207.8g
Szénhidrátok
40.3g
Zsír
483.3g
Víz
119.1g
Koleszterin
11.3g
Rost
18.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

Összesen 1397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

Összesen 8362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    483.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 1397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    283.5 g

Zsír

  • Összesen
    241.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14574.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    689 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    3058 mg
  • Nátrium
    8583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1247 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    2899.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1236 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    745 micro
  • β-karotin
    4879 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    5189 micro
Összesen 8362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

Tészta készítés

  1. A tejet kézmelegre melegítjük, beletesszük az élesztőt, és felfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt.
  2. Közben összekeverjük a lisztet, az olajat, a sót, a 2 tojást. Alaposan kidolgozzuk, míg a tészta sima nem lesz, majd langyos helyen hagyjuk 15-20 percig kelni.
  3. Elosztjuk 6 cipóra a tésztát, majd egyesével kisodorjuk őket egy nagy kígyóvá, ujjnyi vastagságúra.

Hús készítés

  1. A csirkemell filét vízszintesen félbevágjuk, majd ujjnyi vastagra csíkozzuk, és 4-5 centis darabokat vágunk belőlük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a csirkemellet. Megszórjuk görög fűszerkeverékkel, majd a csirke saját levében 10-15 percig pároljuk.

Zöldség készítés

  1. A paradicsomot kicsumázzuk, felkockázzuk. Így járunk el a paprikánál is. Az uborka végeit levágjuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk a meghámozott uborkát is. A hagymát megpucoljuk, majd félkarikára vágjuk őket. Egy nagy tálba rakjuk az összes zöldséget, és egy kissé lesózzuk.
  2. Egy nagy (500 ml-es) joghurtba beleöntjük a salátaöntet port, jól kikeverjük, majd ráborítjuk a zöldségre, jól átkeverjük.
  3. Ha készen vagyunk, berakhatjuk a hűtőbe, legközelebb csak tálaláskor fog kelleni.

Összeállítás, tálalás

  1. Papírból tölcséreket formázunk, majd betekerjük alufóliával.
  2. A kisodort tésztát a tölcsér aljától kezdve elkezdjük feltekerni.
  3. Sütőpapírra helyezzük a tölcséreket. (Ha nagyon össze akarna roskadni, nyugodtan tele lehet tömni még alufóliával.) Egy kisebb tálba leütünk egy egész tojást, és elkeverjük 1 evőkanál tejjel. Ezzel a tojásos tejjel kenjük meg a tészták tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 160-180 fokon, míg a tészták teteje aranybarna nem lesz.
  5. Kihúzzuk a tölcséreket a tésztából. Nem kell megijedni, nem fog olyan egyszerűen kijönni, kicsit meg kell mozgatni, úgy előbb kijön.
  6. A tészta aljába először rakjunk egy pár szem húst, majd a bekevert zöldségkeveréket, majd megint húst, megint zöldséget, és a legtetejére hús kerüljön.
  7. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6

Mindig is szerettem a görög húsos ételeket, gondoltam, ez se rossz, egy próbát megér. Hát nekem legalábbis nagyon bejött.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!