r
Nosalty Logó

Húsos-rakott káposzta 6. - rizs nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
arsasa
Húsos-rakott káposzta 6. - rizs nélkül
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9502.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    6550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1569.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2383 micro
Összesen 2462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik fej hagymát üvegesre pároljuk, pirospaprikázzuk, beletesszük a savanyú káposztát, és felöntjük 1-2dl vízzel. (A káposztát csak akkor mossuk ki, ha nagyon savanyú, különben nem lesz íze. Késsel vágjuk össze a káposztát, hogy lehessen vele dolgozni.)
  2. Mehet bele a só, bors, babérlevél (ebből kb. 4-5 db). Fedő alatt pároljuk 35 percig, ha kell pótoljuk hozzá a vízet.
  3. Közben egy serpenyőben pároljuk üvegesre a másik hagymát, pirítsuk meg rajtaa darált húst. Ha már szépen "kifehéredett", akkor szórjuk meg pirospaprikával, sóval, borssal.
  4. Egy tepsibe rétegezzünk először a káposztából (nem kell előtte zsiradékkal kikenni), utána mehet bele a darált húsos keverék, majd a tetejére a maradék káposzta.
  5. Kenjük meg bőven tejföllel, a legvégén meg terítsünk rá bacon szeleteket.
  6. Előmelegített sütőben süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 30377
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Ajánló

A tányérra szedve, még tehetünk rá tejfölt. Mi szoktunk, mert nagyon összesül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
arsasa 4 recept

Én csirkemellből csináltam, ez egy light-osabb verzió. Természetesen lehet sertéshúsból is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...