r
Nosalty Logó

Húsos palacsinta paprikás mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos palacsinta paprikás mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húshoz

A panírozáshoz

Összesen 330 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húshoz

A panírozáshoz

Összesen 3949 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húshoz

A panírozáshoz

Összesen 162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 330 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6210.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    3295 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 3949 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

  • 2 csipet
  • 20 dkg finomliszt (függően attól, mennyit szeretnénk készíteni)
  • 1 dl víz (vagy tej függően attól, hogy mennyit szeretnénk készíteni)

A húshoz

A panírozáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A szokott módon sós palacsinta tésztát készítünk, majd megsütjük.
  2. A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadunk pirospaprikát, felöntjük vizzel, majd hozzáadjuk a húst.
  3. Főzés közben néha megkavarjuk, de mindig figyeljünk rá, hogy megfelelő mennyiségű víz legyen rajta, gondoljuk rá, hogy a pörkölt szaftjából készül majd a mártás.
  4. Míg a pörkölt fő, 3-4 ek lisztet csomómentesre kavarunk kevés vízzel, majd belekeverjük a tejfölt és annyi vizet, hogy könnyen önthető legyen.
  5. Ha a pörkölt megfőtt, egy másik lábasba leszűrjük a levét, a húst félretesszük. A leszűrt léhez hozzáadjuk a tejfölös lisztet, ha szükséges még fűszerezzük, és rottyanásig főzzük.
  6. A félretett húst a már kisült palacsinta tészták közepeibe adagoljuk, minden oldalát felhajtjuk.
  7. A palacsinta tekercseket panírozzuk, és forró olajban sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8008
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer egy étteremben kóstoltuk, ott burgonyapürével szolgálták fel, de önmagában kenyérrel is nagyon laktató. A párom egyik kedvenc étele.

Hozzávalók

A palacsintához

A húshoz

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...