Húsos batyu Mara konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
25g juhtúró71 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
24 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
50g réteslap148 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
17g alaplé1 kcal
-
63 kcal
Összesen
560
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
300g réteslap885 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
3347
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
29.4g darált sertéshús53 kcal
-
8.8g juhtúró25 kcal
-
17.6g burgonya10 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
17.6g réteslap52 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
11.7g tejföl23 kcal
-
5.9g alaplé0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
Összesen
195
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 124.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
560
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.2 g
Zsír
-
Összesen 185.5 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2874.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1400 mg
-
Nátrium 788 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 747.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 749 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2327 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2533 micro
Összesen
3347
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
15 dkg juhtúró
-
30 dkg burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 csomag réteslap
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
1 dl alaplé
Elkészítés
- A burgonyát apróra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfüvet adunk hozzá, ráöntjük a leves alapot, és a húst puhára készítjük.
- Amikor a hús puha, hozzáadjuk a főzött krumpli kockákat.
- A túrót a fele tejföllel kikeverjük, beletesszük az aprított petrezselymet, és a kihűlt hússal összekeverjük.
- A réteslapokat szétszedjük, és olajjal lekenjük. Kettőt teszünk egymásra, majd négyfelé elvágjuk. A közepébe egy-egy kanál tölteléket teszünk, és összefogjuk batyu formára a végeit.
- Tejföllel lekenjük, és 180 fokon szép pirosra megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x34
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2437
- Feltöltés dátuma: 2013. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom húsos étel. Egy szakácskönyvben találtam rá erre a receptre, és úgy megtetszett, hogy azonnal elkészítettem, és nem kis sikerrel.