Húsmentes rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
188g joghurt114 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
Összesen
560
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
375g joghurt229 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
Összesen
1122
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
40.5g burgonya23 kcal
-
30.4g joghurt19 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
13.4g tojás17 kcal
-
8.1g füstölt sajt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
92
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 405.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 384 micro
Összesen
560
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2108.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 881 mg
-
Nátrium 404 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 810.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 534 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
1122
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 db tojás
-
10 dkg füstölt sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit héjában főzzük meg. Ha kihűlt, hámozzuk meg.
- A joghurtot keverjük ki a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk meg, fűszerezzük csomborral.
- A hagymát karikázzuk fel.
- Egy hőálló tálat kenjünk ki olajjal, és a meghámozott krumpli felét karikázzuk bele egyenletesen. Terítsük el rajta a hagymát, és öntsük rá a joghurt felét.
- Szórjuk meg reszelt sajttal, és fedjük be a maradék krumplikarikákkal.
- Öntsük rá a maradék joghurtot, és szórjunk rá sajtot. (Én egy pici pirospaprikával is meghintettem.)
- Sütőbe téve, addig sütjük, amíg megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16425
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.
Ajánló
Lilahagymás uborkasalátával isteni finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vidékről a szüleimtől hoztam krumplit, de maradt belőle. Nem akartam, hogy tönkre menjen, így készítettem el ezt a rakott krumplit. A nyári melegben nem esik jól a nehéz étel, ez viszont elég könnyed.