r
Nosalty Logó

Húsgolyók bazsalikomos paradicsomos pennével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vass Ivetta
Húsgolyók bazsalikomos paradicsomos pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 738 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.7 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    741 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1243 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, zúzott fokhagymát, sózunk, és kis cukorral ízesítjük. Felöntjük kevés vízzel, és addig főzzük, míg elkezd szétfőni a paradicsom.
  2. Darált húst összekeverjük a sóval, a borssal, a tojással, az összevágott vagy szárított bazsalikommal és zöld petrezselyemmel. Kis golyókat formázunk belőle.
  3. A húsgolyókat a paradicsommártásba tesszük kifőzni. Megfőtt golyókat kivesszük a mártásból. Mártást még megszórjuk bazsalikommal.
  4. Penne tésztát kifőzzük sós vízben, leszűrjük, és összekeverjük paradicsomos mártással, hozzáadjuk a húsgolyókat, és tálaljuk. Tetejét még megszórhatjuk reszelt sajttal is.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1010
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgolyók bazsalikomos paradicsomos pennével
Vass Ivetta 4 recept

A lányom egyik kedvenc étele a spagetti és a pizza mellett. Elég gyakran csinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...