r
Nosalty Logó

Hédi kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Hédi kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 1312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 7872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 1312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    342.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7924.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    2083 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    2603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1060.8 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2079 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 7872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. A mézes laphoz a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk.
  2. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle.
  3. Elkészítjük a piskótamasszát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük, és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. A krémhez 2 cs vaníliás pudingot megfőzünk 7 dl tejben, és kihűtjük.
  5. 30 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a két vaníliás cukorral.
  6. Összeállítjuk a süteményt: az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 84289
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hédi kedvence
Ferencz Lajosné 9 recept

Ha megsütitek, tegyetek a piskótatekercsbe bővebben lekvárt, attól lesz finom, és a szeletelésnél is jobban látszódik. Amikor a tekercseket a krémre teszitek, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra nyomva.

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...