Hédi kedvence
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mézes laphoz
-
17g porcukor65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g margarin48 kcal
-
8g méz25 kcal
-
0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A piskótatekercshez
-
73g tojás92 kcal
-
27g porcukor103 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8g víz0 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
A krémhez
Összesen
1312
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mézes laphoz
-
100g porcukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
A piskótatekercshez
-
440g tojás554 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
48g víz0 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
7872
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mézes laphoz
-
3.5g porcukor14 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.4g margarin10 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.7g tejföl1 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
A piskótatekercshez
-
15.4g tojás19 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
3.5g lekvár/ dzsem10 kcal
A krémhez
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
24.5g tej14 kcal
-
10.5g margarin75 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1320.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.8 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 98.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
1312
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 131.1 g
Zsír
-
Összesen 342.9 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1812 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7924.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 2083 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 2710 mg
-
Nátrium 2603 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1060.8 g
-
Cukor 600 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 589.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 319 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 1527 mg
-
Retinol - A vitamin: 3410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2079 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2518 micro
Összesen
7872
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
A mézes laphoz
-
10 dkg porcukor
-
2 db tojás
-
4 dkg margarin
-
2 ek méz
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 ek tejföl
-
30 dkg finomliszt
A piskótatekercshez
-
8 db tojás
-
16 dkg porcukor
-
16 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
6 ek víz
-
10 dkg lekvár/ dzsem
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
7 dl tej
-
30 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
Elkészítés
A mézes laphoz
- A mézes laphoz a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk.
- Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle.
- Elkészítjük a piskótamasszát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük, és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
- A krémhez 2 cs vaníliás pudingot megfőzünk 7 dl tejben, és kihűtjük.
- 30 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a két vaníliás cukorral.
- Összeállítjuk a süteményt: az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
- Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 332
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 98
- Össznézettség: 84289
- Feltöltés dátuma: 2010. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ferencz Lajosné
9 recept
Ha megsütitek, tegyetek a piskótatekercsbe bővebben lekvárt, attól lesz finom, és a szeletelésnél is jobban látszódik. Amikor a tekercseket a krémre teszitek, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra nyomva.