r
Nosalty Logó

Házi, majonézes burgonyasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Házi, majonézes burgonyasaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

392
Kalória
5.7g
Fehérje
36.8g
Szénhidrátok
25.9g
Zsír
207.8g
Víz
64.9g
Koleszterin
3.2g
Rost
12.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5965.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    3842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott, de egészben hagyott, megmosott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a forró vizet, majd hideg vízzel felengedjük, többször cseréljük rövid időn belül, így elősegítjük a burgonya lehűlését. De ne áztassuk benne! Amikor már hűlt, leöntjük végleg a vizet, s hagyjuk hűlni. Ezalatt egy nagyobb tálba - lehetőleg, aminek fedele is van - vékonyra felszeleteljük az egyik hagymát, megsózzuk (az egyik kávéskanálnyi sóval), hagyjuk állni rövid ideig.
  2. Ha már a hagyma kissé puhult, hozzáöntjük a tejfölöket, a mustárt, majonézt, fehér borsot, cukrot, sót (a másik kávéskanálnyi), s alaposan kikavarjuk. Ezután a citromlével kavarjuk ki, majd ráreszeljük citromreszelőn a második hagymát, s ezzel is jól összekavarjuk.
  3. Ha a burgonya kihűlt, a tejfölös keverékre kockázzuk, s alaposan összekavarjuk az egészet, hogy minden burgonyakockát érje a finom tejfölös keverék.
  4. Rátesszük a fedelét (vagy lefedjük fóliával), s egy éjszakára hűtőbe tesszük! Jól összeérnek az ízek, a burgonya átveszi a tejfölös keverék finom ízét, magába is szívja kissé. Ez így nem száraz, de nem is folyik, pont tökéletes, az ízéről nem is beszélve! Bármilyen sülthöz tálalhatjuk - tálalás előtt kavarjuk át -, több napig is eláll! Vendégek - nem utolsó sorban, a család - imádni fogják! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Isteni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Finom, ízletes, gyors... hidegtálakhoz is.....imádjuk ezt is... én önmagában is.....érdemes kipróbálni....

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!