r
Nosalty Logó

Házi krémes Renáta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Házi krémes Renáta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3476.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1840 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    864.6 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 5783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
  2. Három részre osztjuk, és folpackba csomagolva két órát pihentetjük.
  3. Pihentetés után kicsomagoljuk, egy tepsi méretének megfelelő nagyságú lapokat nyújtunk belőle. Könnyebben dolgozhatunk vele, ha a gyúrótáblát finomliszt helyett rétesliszttel hintjük.
  4. A tepsi hátuljára fektetjük a lapokat, kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt egyesével megsütjük.
  5. Ahogy kivettük a tésztalapokat a sütőből, egy kés segítségével csúsztassuk át őket egy hideg tálcára.
  6. A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben egy kézi habverővel elkeverjük.
  7. A többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos pépet, majd forrásig főzzük. A tűzhelyről levéve belekeverjük a margarint, és ezzel a forró krémmel megtöltjük a lapokat két egyenlő rétegben.
  8. Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, majd másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A tetejét meghinthetjük porcukorral, és ízlés szerint gyümölccsel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20515
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi krémes Renáta konyhájából
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Ezt a receptet az egyik Rama Süteményeskönyvben találtam. Vendégségbe vittem a sütit, nagyon ízlett mindenkinek. Másnapra jól megpuhulnak a lapok. A készítésénél én nem forrón töltöttem meg krémmel a tésztát, mert kicsit folyós volt úgy a krém, viszont mikor kicsit kihűlt, szépen be lehetett vele tölteni a tésztát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...