Házi krémes Renáta konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
44g finomliszt159 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
1g szalalkáli0 kcal
-
2g tej1 kcal
-
3g tejföl5 kcal
A krémhez
Összesen
724
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g szalalkáli0 kcal
-
15g tej8 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A krémhez
-
1500g tej840 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g margarin717 kcal
Összesen
5783
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
13g finomliszt47 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
3.7g margarin27 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
0.4g szalalkáli0 kcal
-
0.6g tej0 kcal
-
0.7g tejföl1 kcal
A krémhez
-
55.6g tej31 kcal
-
6.7g vaníliás pudingpor25 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.7g margarin27 kcal
Összesen
214
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
724
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 203.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3476.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1840 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 863 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 864.6 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 141.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 1638 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1225 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
5783
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 5.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
10 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
-
10 g szalalkáli
-
1.5 ek tej
-
1 ek tejföl
A krémhez
-
1.5 l tej
-
4 tasak vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
- Három részre osztjuk, és folpackba csomagolva két órát pihentetjük.
- Pihentetés után kicsomagoljuk, egy tepsi méretének megfelelő nagyságú lapokat nyújtunk belőle. Könnyebben dolgozhatunk vele, ha a gyúrótáblát finomliszt helyett rétesliszttel hintjük.
- A tepsi hátuljára fektetjük a lapokat, kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt egyesével megsütjük.
- Ahogy kivettük a tésztalapokat a sütőből, egy kés segítségével csúsztassuk át őket egy hideg tálcára.
- A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben egy kézi habverővel elkeverjük.
- A többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos pépet, majd forrásig főzzük. A tűzhelyről levéve belekeverjük a margarint, és ezzel a forró krémmel megtöltjük a lapokat két egyenlő rétegben.
- Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, majd másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A tetejét meghinthetjük porcukorral, és ízlés szerint gyümölccsel díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 277
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 20527
- Feltöltés dátuma: 2012. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nagyné Racsek Renáta
26 recept
Ezt a receptet az egyik Rama Süteményeskönyvben találtam. Vendégségbe vittem a sütit, nagyon ízlett mindenkinek. Másnapra jól megpuhulnak a lapok. A készítésénél én nem forrón töltöttem meg krémmel a tésztát, mert kicsit folyós volt úgy a krém, viszont mikor kicsit kihűlt, szépen be lehetett vele tölteni a tésztát.