Házi kenyér zabpehellyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Beáta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kenyérhez
-
3g élesztő4 kcal
-
42g tej23 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
83g rétesliszt303 kcal
-
2g zabpehely8 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g margarin60 kcal
A tetejére
Összesen
413
kcal
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
413
kcal
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3949.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 684 mg
-
Nátrium 2494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
2475
kcal
- 11% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kenyérhez
- Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
- A liszthez hozzáteszünk 2 evőkanál zabpelyhet, a sót, a margarint, az élesztős tejet és ruganyos tésztát gyúrunk. (Én a tésztát mindig kenyérsütő gépben dagasztom és kelesztem meg. Így egyszerűbb, és a keléshez biztos, hogy optimális a hőmérséklet. Ilyenkor nem futtatom fel az élesztőt, csak beleteszem a hozzávalókat a gépbe: először a folyadékot, majd a szilárdakat, végül az élesztőt, és elindítom a dagasztó programot.)
- Hagyjuk kelni egy órát.
- Ha kész, gyúrjuk át újra, tegyük kiolajozott formába, és még egy fél órát hagy pihenjen konyharuhával letakarva.
- Ezután kenjük le a tetejét tejjel, vagdossuk meg ferdén, és szórjuk rá a maradék 1 evőkanálnyi zabpelyhet.
- Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 40-50 percre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1777
- Feltöltés dátuma: 2014. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Beáta
4 recept
Nagyon szeretek kenyeret sütni. Az alaprecept magvas zsömle volt, de én a hozzávalókat kicsit megvariáltam, és persze minek is pepecselnék a zsömleformázással, amikor csak beledobom a tésztát egy formába, és azt megsütöm.