r
Nosalty Logó

Házi joghurtos spenót bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
klaukara
Házi joghurtos spenót bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    347 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    932 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    23496 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2796 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1176 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    70488 micro
Összesen 912 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1957 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    277 micro
  • Lut-zea
    4236 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, és nem túl apróra felszeleteljük.
  2. A hagymát az olívaolajon a sűrített paradicsommal megfonnyasztjuk.
  3. A hagymához öntjük a felaprított spenótot, és 10-15 perc alatt megfonnyasztjuk, ezután tesszük bele az apróra vágott fokhagymát.
  4. A bulgurt megmossuk, és a spenóthoz adjuk, 1-2 percig tovább pirítjuk.
  5. Felöntjük a bulgur mennyiségénél háromszoros vízzel, és addig főzzük, amíg a bulgur megpuhul. Ha a bulgur sok vizet venne fel, még vízzel pótoljuk, sózzuk, borsozzuk fűszerezzük chilipehellyel.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6099
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 27.

Ajánló

Joghurttal nyakon öntve tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Igazi nyári, török étel, hidegen is fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...