r
Nosalty Logó

Házi fehér kenyér Pussycat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Házi fehér kenyér Pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7141.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    5520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    594 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 3190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyér sütése előtti este a lisztet, élesztőport és a sót elkeverjük.
  2. Majd a meleg vizet, a tejet, a mézet és az olajat egy másik edényben szintén elkeverjük.
  3. A kettőt együtt jó alaposan kidagasztatjuk a robotgéppel (nálam ez 15 perc), vagy kézzel, amíg az edény faláról le nem válik.
  4. Olajos kézzel elsimítjuk, és folpack-kal letakarjuk. Elmegyünk aludni. Ha még előtte nagyon ki akarna kelni az edényből, lepofozzuk, és újra letakarjuk.
  5. Reggel lisztezett deszkán átgyúrjuk, kisse ellapítjuk, és négybe hajtjuk.
  6. Ezután 3 részre osztjuk.
  7. Egyenként ellapítjuk téglalap alakúra, és felcsavarjuk, mint egy beiglit.
  8. Zsírozott sütőformákba tesszük, letakarjuk.
  9. Begyújtjuk a sütőt 230 fokra. A sütő aljába helyezünk egy vízzel félig töltött edényt.
  10. Amíg a sütő melegszik, addig a tészta is megkel. Kb. 20 perc után megspricceljük a tetejét vízzel, és betesszük a sütőbe.
  11. Levesszük a hőmérsékletet 190fokra, és addig sütjük, amíg szép színt nem kap.
  12. Kivesszük a sütőből, rácsra borítjuk, és megint megspricceljük a tetejét vízzel. Letakarjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19x8x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7424
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Ajánló

Három kb. 450 g-os kicsi vekni lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ez a recept úgy alakult ki nálam, hogy először megsütöttem a DNK kenyeret. Akkor rájöttem, hogy ez dagasztás nélkül nem tökéletes. Tehát dagasztani kell!! De az is nagyon sokat javít rajta, ha 12 órát kelesztem.  Az elsőt kézzel dagasztottam, mert úgy gondoltam, hogy úgy az igazi. Aztán rájottem, hogy az én kezemben már nincs annyi erő, mint a robotgépem dagasztókarjában. Szóval ezt a kenyeret már géppel dagasztottam. Így aztán tökéletes lett! Nekem ez a 12 órás kelési idő azért is kényelmes, mert reggel nincs más dolgom, mint formázni és sütni. Így már ehetőkészre ki is van hűlve, amikor szükség van rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...