r
Nosalty Logó

Havas Tátra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Havas Tátra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    571.6 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 8186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vizet a margarinnal és a cukorral felforraljuk.
  2. Mikor forr, belekeverjük a lisztet, és még pár percig kevergetjük a tűzön. (Vigyázni kell, oda ne égjen!) Félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni.
  3. Míg hűl, addig a tojást felverjük, majd a lisztes masszához keverjük. (Botmixerrel könnyebben el tudjuk dolgozni.)
  4. A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit jól kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A tészta egyik részét elsimítjuk a tepsiben. (Nagyon ragdós, nyúlós a tészta!) Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni!
  6. Ha megsült, kisütjük a másik lapot is. (Akkor jó a tészta, haa hegyes csúcsokraemlékeztet!)
  7. A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  8. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  9. Ezt a krémet a tésztára simítjuk ( a tészta csúcsos része legyen felfelé).
  10. A tejszínt habbá verjük, és a krémre simítjuk, majd erre helyezzük a második tésztalapot (szintén a csúcsos része legyen felfelé).
  11. 3-4 órára hűtőbe tesszük, szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 48420
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon guszta és finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...