r
Nosalty Logó

Hárombogyós pite jégkrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Hárombogyós pite jégkrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Összeállítás

389
Kalória
5.4g
Fehérje
49.9g
Szénhidrátok
19.1g
Zsír
84.8g
Víz
67.6g
Koleszterin
4g
Rost
20g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Töltelék

Tészta

Összeállítás

Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Töltelék

Tészta

Összeállítás

Összesen 4661 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Töltelék

Tészta

Összeállítás

Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2652.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.4 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1017 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2047 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1971 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 4661 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. Az átmosott gyümölcsöket egy tálba ömlesztjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a keményítőt, a vaníliát, rájuk reszeljük egy lime héját, majd hozzáadjuk a levét is.
  2. Alaposan összeforgatjuk, majd állni hagyjuk.

Tészta

  1. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval.
  2. Hozzáadjuk a hideg vajat. Használjunk késes aprítót, vagy reszeljük hozzá a vajat a lisztes keverékhez.
  3. Amikor a tészta összeállt, lazítsuk fel hideg vízzel. Így a tészta kellően puha és könnyen összedolgozható lesz.
  4. Csomagoljuk a tésztát frissentartó fóliába, és pihentessük hűtőben minimum 30 percet.

Összeállítás

  1. A kettéosztott tészta egyik felét egy belisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen a kb. 20-22 centi átmérőjű, kivajazott piteformába. Számoljunk a forma pár centis szélével is.
  2. Miután a tésztát elegyengettük a formában, rákanalazzuk a bogyós tölteléket.
  3. A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, és azzal díszítjük a pite tetejét.
  4. Egy felvert tojással megkenjük a felső réteg tésztát.
  5. Előmelegített sütőben 180°-on készre sütjük 50-60 perc alatt.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni 2-3 órát, ezután szeleteljük csak fel.
  7. Tálaljuk Häagen Dazs epres-málnás macaron jégkrémmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Bogyós gyümölcsökkel szinte elronthatatlan egy recept, ezért ebbe a pitébe jó sok került belőlük. A mi szentháromságunkat a málna, a szeder és az áfonya adja, de kedvünkre variálhatjuk a tölteléket. A pite éke egy gombóc Häagen Dazs jégkrém, ami végképp pontot tesz arra a bizonyos "i"-re.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!