r
Nosalty Logó

Hargita citromtortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Hargita citromtortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 2445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 2445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeveréses üzemmód).
  2. A vajat kézi habverővel jól kikeverjük majd apránként hozzáadjuk a cukrot. Ezután jön bele a két tojás egymás után.
  3. A citromhéjat gyorsan belereszeljük, a fél citrom levét belefacsarjuk, hozzá a tejföl fele, egy kis liszt, és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk, sutty bele a massza, és megy is a sütőbe 40 percre. (tűpróba!)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 436
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 61381
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sydney-ből hoztam haza ezt a receptet, igazi nyári sütemény, 100 % citromíz. Készítésekor próbáljunk meg minél „valódibb” citromot beszerezni, értendő ezalatt a rücskösebb héj, nem pedig a hypermarketekben vásárolható tükörsima tapintású egyed. Sydney-ben Hargita barátnőmnek egyszerűbb dolga volt e tekintetben: a konyhából kisétált az udvarra, egy laza mozdulattal leszakította a citromot a fáról, máris garantált volt a jó alapanyag.

Hozzávalók

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...