Harcsafilé karamellizált körtével
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Biri36
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g törpeharcsa179 kcal
-
100g garnéla71 kcal
-
260g körte133 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
10g ajvár8 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
100g kenyér274 kcal
Összesen
1300
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g törpeharcsa357 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
520g körte267 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
20g ajvár16 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
200g kenyér548 kcal
Összesen
2599
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
15.6g törpeharcsa19 kcal
-
10.4g garnéla7 kcal
-
27.1g körte14 kcal
-
1.6g fokhagyma2 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
8.9g citrom1 kcal
-
1g ajvár1 kcal
-
4.4g olívaolaj39 kcal
-
15.6g fehérbor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g barna cukor10 kcal
-
10.4g kenyér29 kcal
Összesen
136
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2539.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 1219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.6 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 631.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 414 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1173 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1405 micro
Összesen
1300
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 116.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5079 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 1552 mg
-
Nátrium 2439 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.2 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1263.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 828 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 2346 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2811 micro
Összesen
2599
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először minden hozzávalót megtisztítunk, a fokhagymát apró kockára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a 2 db körtét 8 gerezdre vágjuk, a magházat kivesszük, a garnélafarkakat itt most kockákra aprítjuk (mert nagyok voltak), és a harcsafilét kb. 10x5 cm-es darabokra vágjuk.
- A garnélát tálba tesszük, bőven behintjük sóval, és tekerünk rá némi fekete borsot, majd félretesszük. A harcsafiléket vastagon besózzuk, és félretesszük.
- Tapadásmentes serpenyőbe egy löttyintésnyi fehérbort öntünk, és kb. 5 evőkanál barna cukrot ráhintünk. Addig forraljuk, míg meg nem karamellizálódik, vagy amíg buborékos nem lesz a cukor.
- Ekkor a körtegerezdeket belerakjuk, megforgatjuk és lefedjük, de továbbra is nagy tűzön hagyjuk, hogy hirtelen párolódjon. Amikor félig puha, kiszedjük egy tűzálló tálra, ráöntjük a karamellizált cukrot, és meleg helyre (langyos, lezárt sütőbe) tesszük. (Csak azért, hogy ne hűljön ki.)
- Serpenyőben a fokhagyma felét kis olívaolajon tükrösre pirítjuk, beleöntjük a garnélát, magas lángon átpirítjuk, majd egy löttyintésnyi fehérborral, kb. 4-5 perc alatt megpároljuk, ha kell, még utánasózunk. Amikor elzárjuk, petrezselyemzölddel megszórjuk.
- Másik serpenyőben a fokhagyma és az olívaolaj másik felét szintén üvegesre pirítjuk, és a harcsára hirtelen kérget sütünk. Többször átforgatjuk óvatosan, nem szúrunk bele villát, hanem húsfogóval forgatjuk. Kb. 5 perc sütés után szintén fehérbort löttyintünk alá, és lefedjük fedővel. A filé vastagságától függően kb. még 3-5 percig pároljuk.
- Amikor kitálaljuk borsot őrlünk rá, megszórjuk petrezselyemmel, és facsarunk rá némi citromlevet.
- A kenyérszeleteket megpirítjuk, és fokhagymával bedörzsöljük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2523
- Feltöltés dátuma: 2013. október 28.
Ajánló
Száraz fehérbort ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Biri36
10 recept
Ma garnélát akartam főzni, de "belebotlottam" egy szép darab harcsafilébe, így mindkettőt megsütöttem. Nagyon szeretjük a halféléket, sokat sütök, főzök esténként, mert nagyon gyorsan kész van, és nagyon sokféle módon elkészíthető.