r
Nosalty Logó

Harcsafilé karamellizált körtével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Biri36
Harcsafilé karamellizált körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2346 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2811 micro
Összesen 2599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először minden hozzávalót megtisztítunk, a fokhagymát apró kockára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a 2 db körtét 8 gerezdre vágjuk, a magházat kivesszük, a garnélafarkakat itt most kockákra aprítjuk (mert nagyok voltak), és a harcsafilét kb. 10x5 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A garnélát tálba tesszük, bőven behintjük sóval, és tekerünk rá némi fekete borsot, majd félretesszük. A harcsafiléket vastagon besózzuk, és félretesszük.
  3. Tapadásmentes serpenyőbe egy löttyintésnyi fehérbort öntünk, és kb. 5 evőkanál barna cukrot ráhintünk. Addig forraljuk, míg meg nem karamellizálódik, vagy amíg buborékos nem lesz a cukor.
  4. Ekkor a körtegerezdeket belerakjuk, megforgatjuk és lefedjük, de továbbra is nagy tűzön hagyjuk, hogy hirtelen párolódjon. Amikor félig puha, kiszedjük egy tűzálló tálra, ráöntjük a karamellizált cukrot, és meleg helyre (langyos, lezárt sütőbe) tesszük. (Csak azért, hogy ne hűljön ki.)
  5. Serpenyőben a fokhagyma felét kis olívaolajon tükrösre pirítjuk, beleöntjük a garnélát, magas lángon átpirítjuk, majd egy löttyintésnyi fehérborral, kb. 4-5 perc alatt megpároljuk, ha kell, még utánasózunk. Amikor elzárjuk, petrezselyemzölddel megszórjuk.
  6. Másik serpenyőben a fokhagyma és az olívaolaj másik felét szintén üvegesre pirítjuk, és a harcsára hirtelen kérget sütünk. Többször átforgatjuk óvatosan, nem szúrunk bele villát, hanem húsfogóval forgatjuk. Kb. 5 perc sütés után szintén fehérbort löttyintünk alá, és lefedjük fedővel. A filé vastagságától függően kb. még 3-5 percig pároljuk.
  7. Amikor kitálaljuk borsot őrlünk rá, megszórjuk petrezselyemmel, és facsarunk rá némi citromlevet.
  8. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és fokhagymával bedörzsöljük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2523
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 28.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma garnélát akartam főzni, de "belebotlottam" egy szép darab harcsafilébe, így mindkettőt megsütöttem. Nagyon szeretjük a halféléket, sokat sütök, főzök esténként, mert nagyon gyorsan kész van, és nagyon sokféle módon elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...