r
Nosalty Logó

Hamis panna cotta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
iceScream
Hamis panna cotta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A puding

A gyümölcsös öntet

208
Kalória
6.6g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
3g
Zsír
0.9g
Víz
-
Koleszterin
101.3mg
Rost
21g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 208 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 835 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 96 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 208 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 835 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

A puding

  1. A cukrokat és a keményítőt keverjük össze egy lábasban, a zselatint áztassuk be 3-4 evőkanál tejbe.
  2. A "pudingmixet" egy kicsi tejjel keverjük csomómentesre, majd fokozatosan adjuk hozzá az összeset.
  3. Közepes lángon folyamatos keverés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ekkor vegyük le a tűzhelyről, és alaposan keverjük bele a zselatint.
  4. A kész pudingot öntsük kisebb tálakba, és hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük az öntetet.

A gyümölcsös öntet

  1. A gyümölcsöket tegyük egy magasabb falú serpenyőbe, és szórjuk rá a cukrot.
  2. Alacsony lángon főzzük addig, amíg szirupos állagot nem érünk el, és a bogyók is szétfőnek.
  3. Egy sűrűbb szövésű szitán passzírozzuk át a kész mártást, hogy egy simább és magmentes öntetet kapjunk. Ez a lépés kihagyható, ha jobban szeretjük darabosabban a gyümölcsöket.
  4. Osszuk el a pudingokon a szószt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Egy morcos vizsgaidőszaki délutánon született meg a recept, a hagyományos panna cottából a tejszínt tejjel és zselatinnal helyettesítve, részletes leírás és story-köret a blogomon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!