r
Nosalty Logó

Hamis marcipánszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Hamis marcipánszelet
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Összesen 2551 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2551 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat összemorzsoljuk a darált keksszel, majd hozzáadjuk a darált mandulát és a porcukrot.
  2. A tejet felforraljuk, majd leforrázzuk vele a búzadarát, összekeverjük, hogy mindenhol egyenletesen érje a nedvesség (ha nincs keserű mandulánk, akkor a sütésálló aromát tegyük a tejbe).
  3. Mikor a búzadara meghűlt, jól összedolgozzuk a kekeszes alappal.
  4. A tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét összegyúrjuk a kakaóporral.
  5. Majd mindkét felet alufólián kb. fél cm vastagra és téglalap alakúra (kb. 30x20 cm-es) kinyújtjuk.
  6. A két tésztalapot egymásra tesszük (a kakaóporosat belülre), egymáson kicsit még nyújtjuk, hogy a két lap teljesen összetapadjon, és az alufólia segítségével jó szorosan feltekerjük. A végeket behajtogatva kicsit formázzuk, gyúrjuk, hogy szép egyenletes hengert kapjunk.
  7. Végül a kész hengert follpack-ra tesszük, körbeszórjuk a kókuszreszelékkel, és a folpack-kal szorosan körbetekerjük, majd legalább fél napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 29873
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Ajánló

A fenti mandulamennyiség nem szentírás, aki szereti, a keksz egy részét nyugodtan kiválthatja mandulával, úgy csak finomabb. A mandula aromával vigyázzunk, tényleg elég 2-3 csepp maximum, mivel az összeérés során igen erőteljesen kijön az íze. Ha többet rakunk, nagyon "mű" íze lesz. Lehet dióval is készíteni, akkor természetesen mandula aroma nélkül. Az alufólián nyújtás nagyon praktikus dolog. Egyrészről nem ragad a deszkára a tészta, ami amúgy elkerülhetetlen, és márvány vagy kőlap hiányában biztosan a fához fog ragadni a tészta, másrészről segítségével könnyedén mozgatható a kinyújtott lap, és a másikra helyezhető anélkül, hogy elszakadna, vagy deformálódna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészen kicsi korom óta egyetlen ünnepi asztalról sem hiányozhatott ez a finom és egyszerű édesség. Nagymamám készítette, minden alkalommal legalább 6-8 rudat. Aztán a recept a feledés homályába veszett, mígnem nagymamám családjánál rábukkantam. Még nem sikerült a gyerekkori ízt reprodukálnom, amit én első sorban a keserű mandula hiányának tudok be, mivel sajnos kénytelen vagyok aromával csinálni. De jó úton haladok. Állagra, küllemre és már ízre is majdnem olyan, mint gyerekkorom nagy kedvence.

Hozzávalók

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...