r
Nosalty Logó

Hamburger disznóból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
birodalmi légimarsall
Hamburger disznóból
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húspogácsák elkészítése

Körítés

719
Kalória
39.6g
Fehérje
67.3g
Szénhidrátok
32.4g
Zsír
336.8g
Víz
106.5g
Koleszterin
6.8g
Rost
13.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húspogácsák elkészítése

Körítés

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húspogácsák elkészítése

Körítés

Összesen 1437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húspogácsák elkészítése

Körítés

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    336.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2146 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    673.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    4292 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3342 micro
Összesen 1437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Húspogácsák elkészítése

  1. A húst a hagymával és a fokhagymával együtt ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket és homogén masszává gyúrjuk-kavarjuk.
  3. Letakarva 6 órára a hűtőbe tesszük. Így az ízek is összeérnek és a formázás is egyszerűbb lesz.
  4. A sütőt előmelegítjük 300 fokra (ha van grill fokozat, azzal együtt; nálam grill + alsó sütés a nyerő).
  5. Amíg a sütő melegszik, kivesszük a hűtőből a 6 órával korábban előkészített húst. Annyi részre osztjuk, ahány húspogácsát tervezünk készíteni.
  6. Mindegyik részből golyót gyúrunk, majd az ujjainkon/tenyerünkön kilapítjuk, a szélét megigazítjuk és a sütőrácsra helyezzük.
  7. Ha a sütő bemelegedett, behelyezzük a rácsot, alá pedig egy sütőpapírral bélelt tepsit, mert bizony csöpögni fog.
  8. Az én sütőmben (kb. 8 perc után kell megfordítani, és újabb 6 percig sütni őket. Mindenesetre az előtt kell megfordítani, hogy teljesen megpirosodna a teteje, és akkor kivenni, amikor már piros az egész)

Körítés

  1. A bucikat félbevágva óvatosan megpirítjuk.
  2. A jégsaláta leveleit megmossuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az alaprecept, ezen felül tetszőleges további fűszerek adhatók a húshoz, valamint feltétek az összeállításhoz. A teljesség igénye nélkül: tojás (főtt, omlett), sajt, paradicsom, paprika, vörös- lilahagyma karikák; mustár, ketchup, majonéz, BBQ szósz...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!