r
Nosalty Logó

Hájas tésztába csomagolt fahéjas alma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Hájas tésztába csomagolt fahéjas alma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Összesen 8745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    398.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5796.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.3 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    2595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 8745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Elkészítés

A hájas tésztához

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk,majd kifúrjuk a magházukat.
  2. A hájas tésztát 15 részre osztjuk, ezeket kinyújtjuk kör alakúra,és belecsomagoljuk a fahéjas cukorba forgatott almákat.
  3. Az almákat a tészta közepére helyezzük,majd az alma tetejénél felhalmozódott tésztát csokorba fogjuk,és egy vékony tésztacsíkkal megkötjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztába csomagolt almákat, és megsütjük.
  5. Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.
  6. A pudingot tányérra szedjük, rátesszük a megsült almákat, és lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4129
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sokszor elkészítettem, igazán finom desszert.

Hozzávalók

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...