r
Nosalty Logó

Hagymás-gombás csirkemáj

5,0

1 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Arthemis
Hagymás-gombás csirkemáj
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

218
Kalória
19.8g
Fehérje
10.1g
Szénhidrátok
11.3g
Zsír
250.3g
Víz
345g
Koleszterin
2.5g
Rost
5.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2613 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13356 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2477 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    2073 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    10452 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    874 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A májat darabokra vágjuk, és annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  2. A gombát felaprítjuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk.
  3. A felkarikázott vöröshagymát forró olajon üvegesre fonnyasztjuk, a tűzről lehúzzuk, beletesszük a paprikát, és ráöntünk két evőkanál vizet.
  4. A tűzre visszatéve beletesszük a gombát, sózzuk, és befedjük. Addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd a zsírjára sütjük.
  5. A leszűrt májat a gombára tesszük, és állandó keverés közben fehéredésig pirítjuk.
  6. Rászórjuk a majorannát és a borsot. Végül a paradicsomot is hozzáadjuk.
  7. Befedjük, és 2 perc múlva lezárjuk alatta a lángot. Fedő alatt még 5 percig hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egy régi újságban találtam ezt a receptet. Nagyon finom, és igazán gyorsan elkészül. Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!