r
Nosalty Logó

Hagymás-gombás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Arthemis
Hagymás-gombás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2613 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13356 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2477 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    2073 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    10452 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    874 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat darabokra vágjuk, és annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  2. A gombát felaprítjuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk.
  3. A felkarikázott vöröshagymát forró olajon üvegesre fonnyasztjuk, a tűzről lehúzzuk, beletesszük a paprikát, és ráöntünk két evőkanál vizet.
  4. A tűzre visszatéve beletesszük a gombát, sózzuk, és befedjük. Addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd a zsírjára sütjük.
  5. A leszűrt májat a gombára tesszük, és állandó keverés közben fehéredésig pirítjuk.
  6. Rászórjuk a majorannát és a borsot. Végül a paradicsomot is hozzáadjuk.
  7. Befedjük, és 2 perc múlva lezárjuk alatta a lángot. Fedő alatt még 5 percig hagyjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 81360
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

Egy régi újságban találtam ezt a receptet. Nagyon finom, és igazán gyorsan elkészül. Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...