r
Nosalty Logó

Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sütőtök89
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkepáchoz

A körethez

315
Kalória
22.8g
Fehérje
9.1g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
143.6g
Víz
65.7g
Koleszterin
2.4g
Rost
3.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepáchoz

A körethez

Összesen 315 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepáchoz

A körethez

Összesen 1578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepáchoz

A körethez

Összesen 126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 315 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5628.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    3776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    718 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    4335 micro
Összesen 1578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    146 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A csirkepáchoz

  1. Egy-két nappal korábban:
  2. A csirkemelleket megmossuk, és szeletekre vágjuk.
  3. Az 1 dl olajból, a mustáról, ketchupból, sóból, 1/2 mk chiliből, flekken fűszerből és a frissen zúzott fokhagymából pácot keverünk, és a húst alaposan beleforgatjuk, hogy mindenhol átjárja.
  4. Hűtőbe tesszük lefedve, és hagyjuk összeérni.
  5. A fogyasztás napján:
  6. A brokkolit (én fagyasztottból készítettem) átmossuk, és az evőkanálnyi olajon, pici 7ízű sóval vagy ételízesítővel és 1/2 mk chilivel meghintve megpároljuk. Körülbelül fél óra, nem szabad nagyon elpuhulnia és kifakulnia!
  7. Ha kész a brokkoli, félretesszük.
  8. A hagymákat megpucoljuk, és vékony karikákra vagy félkarikákra vágjuk.
  9. A csirkeszeleteket (tetszés és szükség szerint ahányat frissen akarunk megenni) egy serpenyőben elhelyezzük úgy, hogy alá is szórunk egy kis hagymát, és rá is teszünk.
  10. Nagy lánggal indítva fedő nélkül felforrósítjuk, és mikor már jól serceg, kicsit lejjebb vesszük a lángot, és lefedjük pár percre. Közben lehet átforgatni csipesszel, alányúlni, a hagymát megkeverni.
  11. Mikor már majdnem kész, levesszük a fedőt, és nagy lángon mindkét oldalát megpirítjuk a húsnak a hagymával együtt. Nem baj, ha a hagyma kicsit karamellizálódottra ég, attól kap isteni ízt!
  12. Frissen, azonnal tálaljuk a még meleg brokkolival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 10 perc

Vége a karácsonynak, sajnos tudomásul kell vennünk, hogy elkezdődött a fogyókúra, a tisztulás, a visszazökkenés ideje. Mivel viszont imádok enni, nagyon kreatívnak és bátornak kell lennem az ízeket illetően, ez a fogás pedig valami istenire sikeredett. Laktató, alacsony kalóriatartalmú és nagyon egészséges: pont, amilyennek ilyenkor lennie kell. :) A flekken fűszer úgy került a csirkéhez, hogy rettenetesen untam a hagyományos sült csirke-variációkat, és gondoltam, nagy baj nem lehet belőle. Hát, azóta csak ezt teszem csirkére is, sokkal ízesebb! Én egyszerre bepácolok 2-4 csirkemellet is akár, és szépen eláll akár 4-6 napig is a pácban, minden nap annyit sütök meg belőle magamnak, amennyit szeretnék. Gyorsan megvan, mindössze 5-10 perc kell a húsnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!