Hagymaágyon sült csirkemáj párolt vegyes savanyúsággal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
májhoz
-
167g csirkemáj198 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
krumplipüréhez
savanyúsághoz
-
167g vegyes savanyúság47 kcal
-
24 kcal
Összesen
620
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
májhoz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
krumplipüréhez
savanyúsághoz
-
500g vegyes savanyúság140 kcal
-
71 kcal
Összesen
1860
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
májhoz
-
21.7g csirkemáj26 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
14.8g vöröshagyma5 kcal
-
1.3g sertészsír12 kcal
krumplipüréhez
savanyúsághoz
-
21.7g vegyes savanyúság6 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
81
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 359.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5548 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1026 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 5535 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
620
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.8 g
Zsír
-
Összesen 83.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3372 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1875 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1077.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16644 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3078 micro
-
Kolin: 1072 mg
-
Retinol - A vitamin: 16604 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
1860
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 722 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
májhoz
-
50 dkg csirkemáj
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál paprikakrém
-
2 nagy db vöröshagyma
krumplipüréhez
savanyúsághoz
-
50 dkg vegyes savanyúság
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
májhoz
- A vöröshagymát felaprítjuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, rátesszük a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórjuk, és fedő alatt pár percig pároljuk.
- Majd levesszük a fedőt, és kevergetve készre sütjük. Amikor majdnem kész, akkor teszünk rá 1 tk paprikarémet. Só nem kell rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
- A köret készítés: A burgonyát megtisztítjuk, gerezdekre vágva sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, margarinnal, tejjel pürésítjük.
- A házi vegyes savanyúságot kicsit vízzel leöblítjük, 1 ek étolajat teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 13065
- Feltöltés dátuma: 2016. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
Gyors, finom ebéd, bármely napra.