r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült csirkemáj párolt vegyes savanyúsággal

4,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Hagymaágyon sült csirkemáj párolt vegyes savanyúsággal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

májhoz

krumplipüréhez

savanyúsághoz

620
Kalória
36.6g
Fehérje
55.8g
Szénhidrátok
27.7g
Zsír
359.1g
Víz
584.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
8.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

májhoz

krumplipüréhez

savanyúsághoz

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

májhoz

krumplipüréhez

savanyúsághoz

Összesen 1860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

májhoz

krumplipüréhez

savanyúsághoz

Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1026 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5535 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3372 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1077.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16644 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3078 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16604 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

májhoz

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, rátesszük a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórjuk, és fedő alatt pár percig pároljuk.
  2. Majd levesszük a fedőt, és kevergetve készre sütjük. Amikor majdnem kész, akkor teszünk rá 1 tk paprikarémet. Só nem kell rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
  3. A köret készítés: A burgonyát megtisztítjuk, gerezdekre vágva sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, margarinnal, tejjel pürésítjük.
  4. A házi vegyes savanyúságot kicsit vízzel leöblítjük, 1 ek étolajat teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Gyors, finom ebéd, bármely napra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!