r
Nosalty Logó

Habkarika cukorsziruppal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Habkarika cukorsziruppal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1043 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    145 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1043 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket és 12 dkg porcukrot összekeverjük, majd kemény habot verünk belőle.
  2. A maradék 12 dkg porcukrot és a vizet feltesszük főni. Ne forraljuk, csak gyöngyözzön! A cukor bebarnul, ha megég. 5-10 perc alatt sűrűbbre főzzük. Sajnos csak kihűlés során derül ki, hogy besűrűsödött.
  3. A cukorszirupot hagyjuk langyosra hűlni, és adjuk a kemény tojásfehérjéhez több adagban, és habverővel keverjük el, verjük fel.
  4. Alacsony peremű tepsi vagy sütőlap teljes felületére zsírpapírt fektetünk.
  5. A nyomózsákba csillagcsövet illesztünk, és megtöltjük a hab felével.
  6. A zsírpapírra dupla karikákat nyomunk.
  7. Díszítő cukorkával vagy ehető csillámporral megszórjuk. A sütőt felolvasztásra állítsuk 2 órára, majd 100 Celsius fokra 1 órán keresztül. A sütő ajtaja zárva legyen.
  8. Hagyjuk egy éjszakán át kihűlni magától, majd szedjük le a zsírpapírról. (Bármilyen jó minőségű a sütőpapír, arra ráragad.)
  • Sütés hőfoka: 50 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 3244
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Ajánló

Karácsonyfa díszítésre, vendégeknek, gyerekeknek kínálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A külső réteg ropogós, belül puha, de nem rágós. Melegen ajánlom egy gépi habverő használatát. Zsírpapír vagy szilikon sütőlap és nyomózsák is szükséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...