r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fruzsi
Gyümölcstorta másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2960.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat különválasztjuk, mind a kettőt egy-egy nagyobb tálba.
  2. A tojásnak a sárgáját a cukorral, robotgéppel fehéredésig verjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanál segítségével, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a felvert fehérjét a tojássárgás krémhez.
  4. Ezután ugyancsak óvatos mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze, belekeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport.
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a piskótamasszát. Tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A választott gyümölcslevet (jelen esetben meggylevet) + 1 dl vizet lábosba öntjük, és elkeverjük benne a pudingport. Ezután tűzre tesszük, és hagyjuk besűrűsödni. (Cukrot a meggyléhez nem adtam, mivel már alapból édes volt, azonban igény szerint adható hozzá.)
  2. Amikor elkészült a krém, hagyjuk langyosra hűlni, majd ezután rákenhetjük a piskótára. (Én a tepsiben hagytam a piskótát.)

Tetejére

  1. A választott gyümölcsöt a krémbe szórjuk.
  2. A hulala tejszínt egy kanál cukorral (valaki szeretné: fél csomag habfixálóval) felverjük kemény habbá, majd eloszlatjuk a süteményen.
  3. Extraként csokidarával vagy reszelékkel díszíthetjük.
  4. Hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1812
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fruzsi 3 recept

Az otthoni alapanyagokat használtam fel a recepthez, ebből adódóan biztosan állíthatom, hogy bármilyen más gyümölccsel, illetve gyümölcslével (akár rostossal is) elkészíthető. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...