Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
14 kcal
-
29g tej16 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
5g cukor19 kcal
Gyümölcszselé
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
60g cukor232 kcal
Gyümölcszselé
-
100g gyümölcskocsonya por408 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g szörp152 kcal
-
200g eper60 kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
11.9g tojás15 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
19g tej11 kcal
-
13.5g mascarpone55 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
Gyümölcszselé
-
5.4g gyümölcskocsonya por22 kcal
-
13.5g víz0 kcal
-
2.7g szörp8 kcal
-
10.8g eper3 kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 190.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1803.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 475.2 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 612 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 825 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott (nem túl meleg) vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
- 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 25 perc). Majd hagyjuk kihűlni.
Krém
- A pudingport elkeverjük 5 ek cukorral és kevés tejjel, majd hozzákeverjük a maradék tejet is, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
- Fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni , megdermedni mielőtt habverővel hozzákeverjük a krémet!
- Ha úgy látjuk, hogy túl híg a krém akkor keverjünk hozzá zselatint (zselatin csomagolásán leírtaknak megfelelően). Tehetünk apróra vágott epret is a krémbe, de akkor mindenképp tegyünk hozzá zselatint.
Gyümölcszselé
- A gyümölcskocsonyát a zacskón látható leírás szerint készítsünk el. (Cukor helyett én bodzaszörppel édesítettem a kocsonyát, így sokkal finomabb.)
- A kihűlt tészta tetejére rétegezzük a krémet, rá a tetszőleges gyümölcsöt, majd a gyümölcskocsonyát (amikor még folyós).
- Hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, majd levehetjük a kapcsos tortaforma oldalát, és szeletelhetjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1325
- Tegnapi nézettség: 79
- 7 napos nézettség: 423
- Össznézettség: 442217
- Feltöltés dátuma: 2014. május 30.
Ajánló
Egészséges verzióban is készíthető, akkor zablisztet használok fele sima liszt helyett, vaj helyett olívaolajat, a cukrot pedig nyírfacukorral vagy édesítővel helyettesítem. A képen látható is így készült.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Egyik nagy kedvencem a gyümölcstorta. Nagyon szeretem a régi retró verziót is, csak bosszantani szokott, hogy a végén már nincs puding és csak a sok tészta van, valamint elkészítéskor a kocsonya sokszor lefolyik, ha rendesen megrakjuk gyümölccsel. Ezért én inkább kapcsos tortaformában készítem, így sokkal szebb a végeredmény, jobb enni és nincs sok széle. :) Emellett a változtatás, hogy mascarponét keverek a krémhez, így az több és sokkal lágyabb, krémesebb lesz. Az elkészítése így továbbra is ugyanolyan egyszerű, nem vesz több időt igénybe, mégis nagy a sikere még azok körében is, akik amúgy nem egy gyümölcstorta rajongók, mint én. :)