r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 3911 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 3911 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 212 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott (nem túl meleg) vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 25 perc). Majd hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingport elkeverjük 5 ek cukorral és kevés tejjel, majd hozzákeverjük a maradék tejet is, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
  2. Fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni , megdermedni mielőtt habverővel hozzákeverjük a krémet!
  3. Ha úgy látjuk, hogy túl híg a krém akkor keverjünk hozzá zselatint (zselatin csomagolásán leírtaknak megfelelően). Tehetünk apróra vágott epret is a krémbe, de akkor mindenképp tegyünk hozzá zselatint.

Gyümölcszselé

  1. A gyümölcskocsonyát a zacskón látható leírás szerint készítsünk el. (Cukor helyett én bodzaszörppel édesítettem a kocsonyát, így sokkal finomabb.)
  2. A kihűlt tészta tetejére rétegezzük a krémet, rá a tetszőleges gyümölcsöt, majd a gyümölcskocsonyát (amikor még folyós).
  3. Hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, majd levehetjük a kapcsos tortaforma oldalát, és szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1325
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 284
  • Össznézettség: 440955
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Ajánló

Egészséges verzióban is készíthető, akkor zablisztet használok fele sima liszt helyett, vaj helyett olívaolajat, a cukrot pedig nyírfacukorral vagy édesítővel helyettesítem. A képen látható is így készült.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nagy kedvencem a gyümölcstorta. Nagyon szeretem a régi retró verziót is, csak bosszantani szokott, hogy a végén már nincs puding és csak a sok tészta van, valamint elkészítéskor a kocsonya sokszor lefolyik, ha rendesen megrakjuk gyümölccsel. Ezért én inkább kapcsos tortaformában készítem, így sokkal szebb a végeredmény, jobb enni és nincs sok széle. :) Emellett a változtatás, hogy mascarponét keverek a krémhez, így az több és sokkal lágyabb, krémesebb lesz. Az elkészítése így továbbra is ugyanolyan egyszerű, nem vesz több időt igénybe, mégis nagy a sikere még azok körében is, akik amúgy nem egy gyümölcstorta rajongók, mint én. :)

Hozzávalók

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...