r
Nosalty Logó

Gyümölcsös sajttorta Mortilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös sajttorta Mortilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

alap

krém

díszítés

Összesen 852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

alap

krém

díszítés

Összesen 5110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

alap

krém

díszítés

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.9 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4421.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1863 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1824 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 5110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

alap

krém

díszítés

Elkészítés

alap

  1. Egy tálba öntjük a darált kekszet és a cukrot, majd a mikróban melegített olvasztott vajat. Kézzel jól összedolgozzuk.
  2. 25 cm-es sütőformába öntjük a kekszes keveréket, és szépen eloszlatjuk, belenyomkodjuk.

krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a vanília kivonattal és a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük (pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá).
  2. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a tejet, majd a kétféle sajtunkat, ha jól elkevertük, beleszitáljuk a keményítőt, és alaposan összedolgozzuk vele, ha ezzel megvagyunk, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje-habot, ügyelve, hogy ne törjük nagyon össze. A tortaformát kivajazzuk, majd beleöntjük a keverékünket.
  3. A sütő aljába, egy lapos edénybe, kevés vizet rakunk, majd 180 fokra előmelegítjük. Kb. 50 percig sütjük, míg a tortánk teteje szép barna nem lesz.
  4. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már teljesen kihűlt. Eperöntettel és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3662
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszországban jártunk tavasszal, és a szálloda bőséges reggelije között találtunk rá erre az édességre, sosem mertem kipróbálni, mindig úgy képzeltem, hogy ez egy sós torta, de hát nem mindig bír az ember a kísértéssel, hát vittem egyet, mondván, ha nem ízlik, majd a párom úgyis megeszi.

Hozzávalók

alap

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...