r
Nosalty Logó

Gyümölcsös sajttorta Mortilla konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gyümölcsös sajttorta Mortilla konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

alap

krém

díszítés

852
Kalória
16.3g
Fehérje
83.4g
Szénhidrátok
50.6g
Zsír
114g
Víz
184.6g
Koleszterin
2.5g
Rost
51.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

alap

krém

díszítés

Összesen 852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

alap

krém

díszítés

Összesen 5110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

alap

krém

díszítés

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.9 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4421.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    683.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1863 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1824 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 5110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

alap

  1. Egy tálba öntjük a darált kekszet és a cukrot, majd a mikróban melegített olvasztott vajat. Kézzel jól összedolgozzuk.
  2. 25 cm-es sütőformába öntjük a kekszes keveréket, és szépen eloszlatjuk, belenyomkodjuk.

krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a vanília kivonattal és a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük (pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá).
  2. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a tejet, majd a kétféle sajtunkat, ha jól elkevertük, beleszitáljuk a keményítőt, és alaposan összedolgozzuk vele, ha ezzel megvagyunk, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje-habot, ügyelve, hogy ne törjük nagyon össze. A tortaformát kivajazzuk, majd beleöntjük a keverékünket.
  3. A sütő aljába, egy lapos edénybe, kevés vizet rakunk, majd 180 fokra előmelegítjük. Kb. 50 percig sütjük, míg a tortánk teteje szép barna nem lesz.
  4. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már teljesen kihűlt. Eperöntettel és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25

Olaszországban jártunk tavasszal, és a szálloda bőséges reggelije között találtunk rá erre az édességre, sosem mertem kipróbálni, mindig úgy képzeltem, hogy ez egy sós torta, de hát nem mindig bír az ember a kísértéssel, hát vittem egyet, mondván, ha nem ízlik, majd a párom úgyis megeszi.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!