r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér rozéban párolt körtével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Gyümölcskenyér rozéban párolt körtével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A körtéhez

A tésztához

654
Kalória
12.8g
Fehérje
82.7g
Szénhidrátok
27.1g
Zsír
193.7g
Víz
155.5g
Koleszterin
6.3g
Rost
36.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A körtéhez

A tésztához

Összesen 654 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A körtéhez

A tésztához

Összesen 3924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A körtéhez

A tésztához

Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 654 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1423 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A körtéhez

  1. A körtéket meghámozzuk és kicsumázzuk.
  2. A bort és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot, majd felforraljuk.
  3. Amikor lobogni kezd, alacsonyra vesszük alatta a lángot és beletesszük a körtéket.
  4. 20 percig alacsony lángon főzzük, félkeményre, majd kivesszük a körtéket és félretesszük.
  5. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, majd jól eldolgozzuk.
  7. Beletesszük a ricottát, és elkeverjük.
  8. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mandulával, majd hozzáadjuk a keverékhez.
  9. A kenyérsütő formát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát és belenyomjuk a körtéket.
  10. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. (A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol jól átsült-e.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az ELLE à table magazinban találtam ezt a receptet és muszáj volt kipróbálnom, már csak a gyönyörű fotó miatt is. Az eredetihez képest én még a körtét is megpároltam fűszeres borban, hogy még finomabb legyen és a tésztán is módosítottam egy keveset. Nem tudom, hogy az eredeti milyen, de azt bátran állíthatom, hogy ez a recept isteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!