r
Nosalty Logó

Gyors borsós csirkemell rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nickye
Gyors borsós csirkemell rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2855 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2479 micro
Összesen 714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9916 micro
Összesen 2855 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst alaposan megmossuk, majd ízlés szerinti csíkokra/kockákra vágjuk.
  2. A rizst közben elkészítjük. Egy bögre rizst kevés olajon átpirítunk, majd felöntjük két bögre forró vízzel. Sózzuk vagy ételízesítővel megszórjuk. (Én egy fej vöröshagymát teszek a közepére, ezáltal nem lesz csomós a rizs és nem is ég le.)
  3. Kevés vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
  4. Rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, addig pirítjuk, amíg az összes levét elfőtte.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  6. Addig főzzük, amíg legalább a levének a felét elfőtte, és az is már egy picit besűrűsödött.
  7. Ezután hozzáadunk egy csapott kanál lisztet, hogy még sűrűbb legyen, összekeverjük. Majd hozzáadjuk a bögre zöldborsót, és összefőzzük (óvatosan, nehogy szétfőljön a zöldborsó).
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 91388
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nickye 7 recept

Gyors, egyszerű étel, ami kb fél óra alatt kész is van :)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...