r
Nosalty Logó

Gyömbéres-almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 694 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 694 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    259 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3401.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.6 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 5543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, és a vajjal semlegesre morzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az edénytől és teljesen össze nem áll.
  3. A kész tésztából egy keveset félreteszünk a pite tetejének díszítésére, a többit kinyújtjuk, nem túl vékonyra, hogy legyen majd tartása, és kivajazott tepsibe tesszük úgy, hogy legyen egy kis pereme. Pár percig elősütjük, csak ezután tesszük rá a tölteléket.
  4. Rácsosan vagy tetszés szerint díszítjük a tetejét a maradék tésztával, tojással megkenjük, és 15-20 perc alatt készre sütjük a pitét.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a mézet, majd karamellizáljuk, míg aranybarna nem lesz.
  3. Hozzáadjuk az almát, a reszelt gyömbért és a fahéjat, és addig pároljuk, míg az alma meg nem puhul. Kicsit hagyjuk hűlni, majd az elősütött tésztára tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2005
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első süteményem, amihez gyömbért használtam, de a végeredmény alapján nem az utolsó. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...