r
Nosalty Logó

Gulyásleves sertéshússal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Gulyásleves sertéshússal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

361
Kalória
29.6g
Fehérje
22.9g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
240.2g
Víz
83.6g
Koleszterin
3.7g
Rost
3.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5432.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    3475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    960.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 1439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, valamivel kisebb kockákra vágjuk, mint a pörkölthöz. A hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A köménymagot éles késsel durvára vágjuk.
  2. A zsírt egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, majd hozzákeverjük a húst, kevés levest öntünk hozzá, és gyakori kevergetés közben kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a köménymagot, a paprikakrémet és az áttört fokhagymát, jól elkeverjük, és lefedve közben-közben megkevergetve, ha szükséges, még kevés levest adunk hozzá, hogy oda ne süljön, kb. 75-90 percig pároljuk, míg a hús már majdnem puha.
  4. Majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát, felöntjük a maradék levessel, és további 15-20 percig főzzük, míg a burgonya is megfő. Ha szükséges sóval, borssal utána ízesítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 110 perc

Habár a pörkölt gyakran kerül az asztalra, a gulyásleves nagyon ritka vendég nálunk, és akkor is csak sertéshúsból készítve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!