r
Nosalty Logó

Gulyásleves sertéshússal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Gulyásleves sertéshússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5432.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    3475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 1439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, valamivel kisebb kockákra vágjuk, mint a pörkölthöz. A hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A köménymagot éles késsel durvára vágjuk.
  2. A zsírt egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, majd hozzákeverjük a húst, kevés levest öntünk hozzá, és gyakori kevergetés közben kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a köménymagot, a paprikakrémet és az áttört fokhagymát, jól elkeverjük, és lefedve közben-közben megkevergetve, ha szükséges, még kevés levest adunk hozzá, hogy oda ne süljön, kb. 75-90 percig pároljuk, míg a hús már majdnem puha.
  4. Majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát, felöntjük a maradék levessel, és további 15-20 percig főzzük, míg a burgonya is megfő. Ha szükséges sóval, borssal utána ízesítünk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 81131
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habár a pörkölt gyakran kerül az asztalra, a gulyásleves nagyon ritka vendég nálunk, és akkor is csak sertéshúsból készítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...