r
Nosalty Logó

Grízes krémes sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Grízes krémes sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 746 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 4466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 746 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    307.4 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 4466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével összedolgozzuk. A tejet csak akkor adjuk hozzá, ha nem állna össze a massza.
  2. Majd egy kb. 30×20 cm tepsibe fóliát teszünk, és belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát, és addig a fagyasztóba tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
  3. Ha elkészült a krém, a tésztát egy tálcára borítjuk, rákenjük a grízes krémet, majd a tetejére a tejszínhabot, és kakaóporral, csokireszelékkel díszítjük.
  4. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Krém

  1. A grízt, a tejet, a vaníliás cukrot kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
  2. Ha kihűlt, a vajjal, a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd a felvert tejszínhabbal lazán átkeverjük.

Teteje

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, adhatunk hozzá egy kevés fixálót.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 27334
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan érkezik a meleg időszak, és ilyenkor nem mindig jó a konyhában sokat bíbelődni... habár én nagyon szeretek... de néha jólesik egy kis "pihenés", viszont a süti is nagyon jól esik... HAMAR, GYORSAN, FINOMAT!!!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...